noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 6 september 2022

terug van weggeweest

Ja, we zijn weer (tijdelijk) aan de Kötteldiek, verplichtingen riepen. En wees eerlijk: als je foto’s gaat maken van vleeswaren, gaat filosoferen over de vraag wat het tegenovergestelde is van “vers gesneden” en Spianata Romana gaat verbasteren tot Spina Bifida, wordt het de hoogste tijd om te verkassen. Vijf mooie dagen doorgebracht op onze huiscamping, maar een dusdanig druk programma dat we nu even in ons stenen huis moeten bijkomen en dus een beetje vakantie hebben. Mooi toch?


Noemde ik het een paar dagen geleden “de natte droom voor alle glazenwassers”, de Gelderlander gebruikt op 6 september een wat nettere term “de zevende hemel voor glazenwassers” in een bijna paginagroot artikel. In beide gevallen gaat het om het Depot van Boijmans Van Beuningen, bijgenaamd De Pot. De buitenkant van het gebouw bestaat uit ruim 1600 glasplaten en we zagen het onlangs al: die hebben een grote beurt nodig. De harde werkers gebruiken hiervoor osmosewater, ook wel gedemineraliseerd water. Volgens wijlen mijn schoonmoeder laat dat geen vlekken na en je hebt geen sopje nodig. Voor de volledigheid nog een foto die W afgelopen vrijdag gemaakt heeft. Als je goed kijkt zie je de vuilstrepen.

maandag 5 september: @ home

Het was nog best lekker op de camping, maar helaas: verplichtingen. Iets meer kilometers dan normaal omdat Tante Miep ons via de A13 en de A20 stuurde (dus via Rotterdam naar Gouda), oorzaak: drukte op het eerste deel van de A12. Nu konden we vlot doorrijden, maar het blijft gewoon kilometers monotoon wegvreten en twee uur rijden. En thuis bleek alles weer picobello geregeld: bakken op tijd aan straat, post opgeruimd, planten niet verdroogd en de maandagmorgencodekraker lag klaar om ingevuld te worden. Met dank (zoals altijd) aan de buren.

V: 184.256 ; A: 184.432; rijtemperatuur 24 – 30 graden, licht bewolkt. Zon op/onder: 06:50/19:52 (gegevens Lichtenvoorde). Een mooie dag? Och: er was ook niks verkeerds aan. En morgen? Morgen is er weer een dag: we blijven een dagje thuis, orde op zaken stellen en dan woensdag anrout: de aftrap van onze najaarsreis, waarschijnlijk Italië.