noordpolderzijl

noordpolderzijl

donderdag 2 september 2021

nazomerreis 2021 – 4: dinner for six

Kreeg een vraag over de verkeersbordencollage van gisteren en wel hoe wij de situatie geïnterpreteerd hebben. Foto nog maar eens bijgevoegd. Eerst hebben W en ik een hele studie gemaakt van het probleem en later maar eens in de groep gegooid (we zijn nog steeds met zijn zessen). Toevallig hebben we in ons gezelschap een zoon van twee francofielen. Hij kon ons vermoeden beamen: als je een kind van onder de 15 bij je hebt mag je hier met de fiets komen. De vraag is alleen of een kind van onder de 15 hier geoorloofd mag trappen als hij alleen is. Ze kunnen wat verzinnen die Fransen. We hebben ook dit bord toegevoegd aan onze verzameling “onbegrijpelijk”.

donderdag 2 september: @ saverne

Vandaag geen nieuws; er is wel het een en ander gebeurd, maar allemaal niet zo schrikbarend interessant. Niet noemenswaardig is dat ik om half acht de horizontale stand veranderde in een verticale en dat W dat exact anderhalf uur later deed. Ook niet noemenswaardig is dat we hebben ontbeten in het zonnetje van broer/zwager/schoonzus, zij hebben ochtendzon op hun perceel, wij avondzon. Dat daarna een fietstocht gepland stond had ik gisteren al vermeld. Vandaag niet omringd door heuvels maar een licht golvend landschap naast ons pad. Einddoel was Waltenheim-zur-Zorn, waarbij Zorn het riviertje is dat hier in de buurt stroomt (ook langs Saverne). Gisteren, bij Lutzelbourg, kwamen dit watertje ook al tegen. 

Gastronomie is er niet meer te vinden in Waltenheim-zur-Zorn: het restaurant annex kroeg zoekt een nieuwe eigenaar en is tot die tijd gesloten, ook een bakker ontbrak. Moesten we dus een uitstapje maken naar Mommenheim (drie kilometer uit de route) waar we een schitterende lunchroom vonden die een fijne Quiche Lorraine serveerde, voor mij met een salade verte. Dacht altijd dat er prei en spekjes in die quiche zaten, maar de prei ontbrak en de spekjes waren vervangen door hamblokjes. Ook lekker! 

W heeft weer twee wc-bordjes kunnen toevoegen aan haar verzameling. Gescoord bij de lunchroom. Jazeker: veel mensen spreken in dit gebied nog steeds een mondje Duits of iets wat er op lijkt.



Terug naar Saverne waar een filiaal zit van onze huissuper. Flink ingeslagen want koken voor zes personen. W vond het jammer dat er geen foto’s van het etentje zijn gemaakt: “Jouw lezers zijn meer geïnteresseerd in gezellige eetfoto’s dan in die stomme borden die je te pas en te onpas meent te moeten fotograferen.” Tja, daar kan ik het dan weer mee doen.




Tot zover het geen-nieuws-van-vandaag. Een mooie dag met 54 trapkilometers, een lekker etentje met zes personen (weer eens wat anders dan die kerstmiskraker “dinner for one” met Freddy Frinton).
Voordeel: de kok hoeft niet af te wassen en het was me het afwasje wel. En morgen? Morgen is er weer een dag. De wegen van ons zessen gaan scheiden: twee gaan er terug naar huis, twee blijven nog een paar daagjes in Saverne en wij? Wij gaan naar Vezelay, de stad van Bernard van Clairvaux, je weet wel: mijn naamdagheilige. Ook bekend van verschillende kruistochten, maar daarover morgen meer.


24 graden, volop zon

Wifi-index: 42 %; netwerk OrangeF

Camping Les Portes d’Alsace, Saverne. Code Campercontact 2787