noordpolderzijl

noordpolderzijl

woensdag 27 september 2017

najaarstocht 2017 – 12: de camino

zondag 24 september: @ mendigorria

Er zijn van die dagen waarover weinig valt te vertellen. Vandaag was zo’n dag. Kwestie van kilometers maken. Van Salamanca via Valladolid naar Burgos over de A62. Dan de N120 die overgaat in de A12, eerst naar Logroño, dan richting Pamplona. De A12 heeft hier de naam Autovia Camino de Santiago gekregen. De N120 (en de nieuwe uitvoering de A12) is de weg van de pelgrims. Vorig jaar kwamen we ze op de N120 tegen ten westen van Burgos, dit jaar deden we de oostelijke variant: Burgos – Pamplona. Echt leuk lopen is het niet voor de jongens en de meisjes: kilometers lang parallel aan voortrazende auto’s. Je loopt dan wel “vrij” op een zandpaadje, maar al dat motorgeronk en brandstofwalmen lijkt me niks.
Onze camping ligt vlak bij Puente la Reina, de plaats waar twee routes van de Camino bij elkaar komen: de Camino Frances (via Roncevalles) en de Camino Aragonés (die de Pyreneeën over de Col du Somport oversteekt).

Overnacht hebben we op camping El Molino, een Acsi-camping waar niks mis mee is. Nou ja: bijna niks mis. W wilde zwemmen in het overdekte verwarmde “winterzwembad” en moest een badmuts op. Kon ze daar ter plekke kopen, en nee: ik mocht er géén foto van maken.

V: 101.988; A: 102.407