noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 19 september 2017

najaarstocht 2017 – 7: costa d'almaria

maandag 18 september: @ cabo de gata

Geprobeerd de zonsopgang op de foto te pakken te krijgen. Volgens de geleerden komt de koperen ploert vandaag tegen kwart voor acht uit het zeewater rijzen. Heb wel eens mooiere foto’s gemaakt van zonnetjes die opkomen of ondergaan. Toch een beetje een zigeunerkamp hier bij Domingo. Hij komt overigens pas ruim half tien opdagen: we konden niet eerder weg, want we moesten nog afrekenen.
Boodschappen doen bij de Lidl in Aguilas was geen succes. Ik vond het niet nodig om het adres in de Tom-Tom in te voeren, dus W heeft me met behulp van de Lidl-app door de stad geloodst want ons filiaaltje lag in het centrum. Wisten wij veel dat de straatjes smal en de steegjes very steep waren (volgens W in een hoek van 45 graden)! Na wat zweetdruppeltjes en weer met vier wielen op een min of meer horizontale en vooral brede weg aangekomen, zijn we maar van ons geloof gevallen en geparkeerd bij de Aldi (buiten de stad). Viel best mee (voor een keertje).

Mooi tochtje, ontbijtje aan zee, koffie tegen de noen op één van de playa’s van Palomares. Camper vlak aan het strand. We zagen een groot aantal witte dozen staan die zeer waarschijnlijk de nacht aan zee doorgebracht hebben, onthouden voor een volgende keer. W nog even zwemmend gevoeld of het water van de Middellandse Zee nog warm genoeg was en met de Puzzel via Vera Playa, Garrucha en de kermis van Mojácar de schitterende bergweg naar Carbonneras (op de Michelinkaart een geel weggetje met een groen biesje). Toen snel de A7 op om de punt van Cabo (= kaap) de Gata af te snijden en in de buurt van San Miguel del Cabo de Gata een Acsicamping opgezocht.
 

Volgens de omschrijving ligt camping Cabo de Gata in een natuurpark. Theoretisch klopt dat, in de praktijk is het natuurpark voor een groot gedeelte volgebouwd met bizarre plastic kassen die je in het hele gebied rond Almeria tegenkomt. Beetje storm geweest: plastic stuk en zo de wind waait, waait mijn plastic. Mijn humeur werd er overigens niet beter op toen bleek dat het “gedetailleerde” kaartje dat we bij de receptie mee mochten nemen tijdens de fietstocht slechts een “indicatieve kaart” was: camping op de verkeerde plek getekend, verhoudingen die niet helemaal kloppen. Daarbij komt nog dat we de zee in dit stukje Spanje in het zuidwesten moeten zoeken en niet in het zuidoosten; kortom: allemaal zaken die elk tot een echtscheiding zou kunnen leiden, laat staan wanneer we het over het totaalplaatje hebben, ware het niet dat W een zeer groot incasserings- en relativeringsvermogen heeft en ik eigenwijs ben. De lokroep van de chiringito’s (vrij vertaald met strandtentjes) hebben we kunnen weerstaan en waren na een twintigtal fiets(zoek)kilometers weer op ons uitgangspunt terug waar W nu het zoete water ging opzoeken. De snijbonen (vers van de Aldi) maakten alles goed.

 
 
V: 100.900; A: 101.048