noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 11 maart 2024

over belmiepen en sporen van walnoten

Heb je net ontschorst en grootse plannen gemaakt voor zes weken “er-even-tussen-uit”, krijg je een telefoontje van zo'n belmiep van het Deventer ziekenhuis: “We hebben een afspraak voor u gepland op 3 april”. Nee, niet opereren: gewoon opnieuw onderzoeken wat ze een paar dagen geleden in het Winterswijkse ziekenhuis ook al onderzocht hebben. Ben benieuwd of de dure scans en foto's die deze keer gemaakt worden iets anders laten zien en of men tot de ontdekking komt dat er toch wat anders mankeert aan mijn ogen. Hoezo dure zorg? Bijna net zo'n lachertje als wat er gebeurd is bij Dirk. Ja die supermarkt met
zo’n 130 winkels in ons land. Dirk had een probleem met “gepelde walnoten” van het merk “1Bite”. Dirk moest van een of andere autoriteit zakjes walnoten teruggeroepen. Zakjes waarop op de buitenkant met koeienletters stond “Gepelde Walnoten”. Weet je waarom de terugroepactie in gang is gezet? Dirk had vergeten om op de ingrediëntenlijst te vermelden “bevat sporen van walnoten”. Is toch helemaal van de pot gerukt: als je walnoten koopt moet je er nadrukkelijk op gewezen worden dat in dat zakje iets zit dat “sporen van walnoten” kan bevatten. Wil je echt lachen? Kijk dan eens naar de ingrediëntenlijst van “sinaasappelsap met echt vruchtvlees”. Weet je waaruit dat vruchtvlees bestaat? Gemalen witte bonen! Moeten ze dan niet op de verpakking zetten: “kan GEEN sporen van sinaasappelvruchtvlees bevatten”?

zondag 10 maart: @ bentelo

Een mooie stand om het nieuwe seizoen te beginnen: 203.770. Stond op het telwerk toen ik zaterdagmorgen Poezeltje uit de stalling haalde. Busje had dorst: er zijn tijden dat de diesel een stuk goedkoper was, maar prijzen boven de twee euri hebben we ook meegemaakt. Vandaag betaalde ik € 1,729/ltr. Tikt aan als de tank bijna leeg is. Een hobby kost nu eenmaal geld zullen we maar zeggen. Daarna het grote inpakwerk, een gasbus laten vullen, dekbedden weer in overtrekken proppen en zorgen voor voldoende koffie. “Zou je hem niet liever in de stalling laten”, was nog de vraag van W, “we hebben maar tweeënhalve week”. Probeerde nog een opmerking te lanceren in de trant van: “vroeger toen we werkten waren we blij met twee weken Zuid-Frankrijk”, maar dat leverde slechts een licht gepruttel op. Vervolgens probeerde ik het maar met cognitieve dissonantiereductie door te verklaren dat ik eigenlijk helemaal niet naar Spanje gewild had dit voorjaar. Je kent het verhaal van De vos en de druiven misschien (de la Fontaine?): wanneer de vos niet bij de druiven kan komen omdat ze te hoog hangen, besluit hij dat hij ze achteraf bekeken toch niet écht wilde "...omdat ze toch zuur waren." Gewoon je opvattingen en/of gedrag aanpassen en alle problemen zijn de wereld uit, da's dus cognitieve dissonantiereductie. Maar toch fijn dat we een nieuwe ANWB-routekaart van vriendin L te D kregen, inderdaad: van Spanje.

W ging met dochterlief naar de sauna, dus voor mij een prima moment om te gaan kijken of alle systemen nog werken. Waar kun je dat beter doen dan bij John op de Bentelose Esch. John heeft het het laatste half jaar niet getroffen met het weer wanneer je de toestand van de camperplek in ogenschouw neemt. Geen problemen met op- en afrijden, daarvoor zit er genoeg steen en puin in de grond verwerkt, maar wel overal diepe sporen. Zondag zonnetje, maandagmorgen werd die zon vloeibaar en kwamen er wat druppels op de voorruit. Zondagmiddag meteen het bed uitgeprobeerd: dutjesproof en ook 's nachts was het heerlijk toeven onder de lapjes. Ook de rest van de techniek doorstaat de toets en het lijstje met wat-mis-ik-nog is niet al te lang. Geslaagde test. Terug naar huis (met een rijtemperatuur van 7 graden vier graden kouder dan zondag) om kleinkinderen te voederen en 's avonds een beetje te vergaderen. Dinsdag nog een cursus en daarna de laatste boodschappen en dan spreken we elkaar woensdag weer wanneer we anroet gaan.