noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 3 augustus 2021

zomer 2021: opa- en omaweekend

Dochterlief gaat met haar gezin verhuizen en wil zoon een paar dagen kwijt. “En wat wil je dan het liefst?” “Kamperen met opa en oma” is het duidelijke antwoord. Zeer waarschijnlijk heeft hij nog erg goede herinneringen aan het opa- en omaweekend dat de NKC in 2019 organiseerde op natuurkampeerterrein De Veenkuil in Bant, dus in de Noordoostpolder. Voor de geïnteresseerden een verwijzing: https://berrynales.blogspot.com/2019/05/opa-en-omaweekend-nkc.html. De foto is van 2019.

Wat is het moeilijk om voor een paar dagen in deze periode een kindvriendelijke camping te boeken tegen een enigszins acceptabele prijs. Bedragen tot 90 € per nacht komen langs of verblijven van minimaal een week. Wat is eigenlijk acceptabel? W noemde een grens van 50 €, maar dan wel per nacht: hoogseizoen, drie personen, extra tentje; dat soort werk dus. Uiteindelijk bleek Camping Den Blanken in Neede nog een plekje te hebben voor ons voor drie nachten. Als ik de borg van de rekening haal zijn we net geen 50 € per nacht kwijt en dan hebben we bij de receptie niet vermeld dat er nog een auto op de parkeerplaats voor de slagboom staat. De camping staat niet op Campercontact, de bijbehorende camperplaats wel: Camperpark Achterhoek, code campercontact 25.546, kosten € 15,20, exclusief douche. Het is ook het uitgangspunt van het tweede opa- en omaweekend van de NKC, alleen vindt dat al voor het tweede jaar geen doorgang.

zaterdag 31 juli: @ neede


Vanaf 14:00 konden we terecht, reis en aankomst in de stromende regen. Snel de luifel uitdraaien, houdt vandaag niet de zon maar wel de regen tegen. Aankomst van kleinzoon Q met zijn vader en moeder al heel snel; mogen die even 10 € aftikken als “bezoekers”,
alternatief was overdracht van kind met spullen voor de slagboom. Is ook niet alles. Vijf personen in een klein campertje is aanstampen. Vier kunnen er zitten, de vijfde (de koffiezetter, ik dus!) mocht blijven staan. Na drie kwartier werd het eindelijk droog en kon het tentje (voor een bijzettentje rekenen ze hier € 6,75 per nacht) opgezet worden, de ouders naar huis (weer twee uur rijden) en Q het zwembad in. Die had al snel een paar vriendjes en vriendinnetjes gemaakt, dus die zagen we de eerste anderhalf uur niet terug, tot het te koud werd. Oma moest natuurlijk wel regelmatig controleren of alles nog in orde was, ondanks het feit dat het jong alle zwemdiploma’s heeft, bijna 9 is en zich echt de kaas niet van het brood laat eten. Na twee uur zwemmen werd het toch wat frisjes en werd het zwembad ingeruild voor de speeltuin, de speeltuin voor de pannenkoeken van opa. Toen daarna bleek dat een doorsnee camper niet was uitgerust met een afwasmachine en Q samen met oma de handjes moest laten wapperen, werd er nagedacht over de plek van zo’n handig apparaat in ons busje om tot de slotsom te komen dat er niks anders voor zijn grootouders opzat dan een wat grotere camper te kopen met ruimte voor de meest essentiële onderdelen voor een prettig kampeerleven. Een grootbeeldtelevisietoestel stond ook op zijn verlanglijstje en graag een aparte ruimte voor logés, zodat die niet in een klein tentje de nacht hoefden door te brengen. We gaan morgen wel eens aan het ontwerpen, ik ben bang dat het een rijdend flatgebouw gaat worden. Een uurtje trefballen en een spelletje Qwixx zorgden voor een waardig afsluiting van deze dag.

V: 164.147
A: 164.178

rijtemperatuur: 16-17 gr, stevige regenbuien



Wifisterkte 79 %
4G KPN

Camping Den Blanken, Neede; 49,00 all-in

zondag 1 augustus: @ neede

Q begroette me vanmorgen om acht uur met de opmerking dat hij vannacht uilen had horen kwaken. Als je ‘s nachts uilen hoort kwaken, heb je of niet goed geslapen of raar gedroomd. Is ook eigenlijk niet zo belangrijk wat er nu precies gebeurd is. Laten we het maar houden op “eerste nacht in de tent”. Q aan zijn puzzelboekjes, ik aan de koffie en W nog wakker worden op bed. Zo hoort
een dag van een opa- en omaweekend te beginnen en zo’n dagje waarbij W en ik totaal op de achtergrond waren, Q voorzien van spijs en drank was eigenlijk onze enige taak. Meestal reizen we en dat is soms afzien, deze dagen hier hebben we vakantie en dat is relaxen. Je maakt wat mee op zo’n camping en je leert ook veel. Raadsel (meisje van zo’n jaar of tien): “Het begint met een n en eindigt op euken”; jongen (zelfde leeftijd): “Neuken!”; meisje: “Helemaal mis, het juiste antwoord is nieuwbouwkeuken!” Kleinzoon heeft een zeer regelmatige stoelgang, namelijk op momenten dat er moet worden afgewassen, dit kan je geen toeval meer noemen. Af en toe een buitje, tussen de druppels door aangenaam weer. Opvallend is het gebrek aan witte kentekenplaten, normaliter moeten campings in de Achterhoek het hebben van Duitse gasten. Hier ontbreken ze (dit jaar alleen?) totaal. Het enige buitenlandse voertuig dat ik op het terrein gespot heb had het stuur aan de verkeerde kant zitten en het was geen Ier.

maandag 2 augustus: @ neede

Broodjes bestellen doe je hier via een app, moderner kun je het niet krijgen. Een dag vol animatie voor de kinderen, dus het kuiken naar de verschillende activiteiten, de kloek moest haar jong in de gaten houden, dus kon de haan er ‘s middags een tijdje tussenuit. Markelo en Goor: nog nooit geweest en best interessant. Vooral de route tot aan Goor was een plaatje, daarna niet mooi gepland door Komoot want een fietspad langs de doorgaande weg. Zag later op de computer dat er een veel mooiere weg liep van Goor naar Diepenheim en dat met maar twee extra fietskilometers. Voordeel was dat ik nu glad asfalt onder mijn banden had en bij het alternatief me over zompige fietspaden moest worstelen. Vroeger had mijn fiets de neiging om nogal eens naar links of rechts te neigen wanneer er een terras langs de kant van de weg te bespeuren viel, maar sinds de uitvinding van de “coronatoeslag” (een bedrag dat berekend wordt voor het halen van een lapje over de terrastafel) is voor mij de aardigheid er wel af. Nu kun je wel zeggen dat die opslag inmiddels is afgeschaft (ook bij de tandarts en de mondhygiëniste) maar tegenwoordig is het gewoon in de prijs verwerkt. Klaar met mopperen. En voor de rest van de dag: zitten, lezen, een ommetje en tot de ontdekking komen dat in het Estisch “Nebeprisikiškiakopūsteliaujantiesiems” met 37 tekens het langste woord is. Het betekent "groep mensen die vroeger het bos in gingen om gras te halen voor konijnen, maar die dit niet meer doen". Een droge dag met temperaturen oplopend naar 21 graden en af en toe een brandend zonnetje. Kortom: het was een mooie dag, waarop je zonder klokkende oksels op je fiets kon zitten.




dinsdag 3 augustus: via lichtenvoorde naar pijnacker

Aan alle leuke dingen komt een eind, ook aan dit weekend. Vraagt bij het krieken der dagen (volgens W, het was al na achten) Q aan me waarom ik eigenlijk een baard heb. Kan hem wel vertellen dat ik het mooi vind, maar dat is gelogen: het is gewoon gemakkelijk. In plaats daarvan zadel ik hem op met weer een feit waar hij verder niks mee kan: de Russische tsaar Peter eiste vanaf 1698 een belasting op baarden. Hij wilde mannen aanmoedigen om zich te scheren om er moderner uit te zien. Als ze niet betaalden, werden ze gedwongen zich te scheren. Kijk, aan zo’n opa heb je nog eens wat! Gelukkig heeft hij ook nog een oma die verstandiger met hem omgaat en met hem via Whatsapp het voorrijden van de verhuiswagen bij zijn ex-ouderlijke huis bekijkt. Nog even naar de animatie want er moest een circus worden gebouwd en via Lichtenvoorde met het autootje naar Pijnacker, waar Q in zijn nieuwe huis kon trekken. Een paar hele mooie dagen. En morgen? Morgen is er weer een dag, dan gaan we onkruid wieden.

V: 164.178
A: 164.209

rijtemperatuur: 18 gr.


Kregen om acht uur nog een foto-appje met als begeleidende tekst: "Toch nog pizza". Als zeuren bij je grootouders om pizza niet lukt moet je het op een andere manier proberen.