noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 10 augustus 2021

zomer 2021: samen – 1: blauwestad

dinsdag 10 augustus: @ oude pekela

Ongeveer dezelfde route, maar in omgekeerde volgorde en een bijrijder naast me. Het kan verkeren. W was gecharmeerd door verhalen en foto’s van de Blauwestad. Ze wilde het graag met eigen ogen zien. Kwam bij dat we bij campings en camperplaatsen in het zuiden “bot” vingen, “complet” op zijn Frans. Natte en droge proviand aangevuld, was gewassen en niet gestreken, nieuwe Trek achterop de bus geknoopt en terug naar het noorden. André van de Turfstee keek vreemd op toen hij me weer zag, maar gelukkig ben ik nog steeds welkom. Wel even 1,25€ meer betalen, zit ‘m in de toeristenbelasting. Komen we ook wel overheen.

Snelle lunch en fietsen maar. Voor een deel bekende weg voor me, het stuk rondom Oltambtmeer kende ik nog niet, maar was erg verrassend. Best leuk wonen daar in Blauwestad. Je kunt kiezen uit één van de vijf wijken (met spreekt hier liever over “woongebieden”), elke wijk heeft zijn eigen uitstraling: de Wei, het Park, het Riet, het Wold en het Havenkwartier. Aanvankelijk viel de belangstelling om in Blauwestad een woning te kopen heel erg tegen. Toen het aanvankelijke idee van vrijstaande woningen werd losgelaten en er ruimte kwam voor goedkopere woonvormen, zoals rijtjeshuizen kwam er weer schot in de verkoop. Door de coronacrisis is de kavelverkoop in het voorjaar van 2020 in een stroomversnelling gekomen. Wat wil je ook, het motto van Blauwestad is “Ervaar elke dag het vakantiegevoel in uw eigen woning!”. W was nog niet te porren voor een appartement op deze plek, kost ook maar een kleine half miljoen, maar dan heb je ook wat (zie plattegrond). Als je wilt kun je elke dag over de fietsbrug naar Winschoten. Eén nadeel: er is in de Blauwestad geen supermarkt te vinden, maar gelukkig hebben we die fietsbrug nog: in Winschoten winkels genoeg. Nog een nadeel: waar parkeren we ons Puzzeltje?

Nee, we hebben het niet droog gehouden. Niet tijdens het autorijden, niet tijdens de fietstocht en later op de camperplaats helemaal niet. Voor het eerste probleem heeft men ruitenwissers uitgevonden, het tweede werd getackeld door een grote boom en bij het derde probleem bleek Puzzel geheel waterdicht (wel even dakraam sluiten). Ondanks de regen een mooie dag. En morgen? Morgen is er weer een dag, dan tuffen we naar Zoutkamp. Ook bekend terrein.


V: 164.680
A: 164.855

rijtemperatuur: 19-21 gr, tijdens bui dalend naar 16


Wifisterkte 96%
4G KPN

De Turfstee, Blijham (eigenlijk Oude Pekela of andersom); code campercontact 24.950; € 13,00 all-in (2 personen)