noordpolderzijl

noordpolderzijl

woensdag 18 augustus 2021

zomer 2021: met de kleinkinderen – 2: klimmen in joppe

Of ik me niet vergiste in de grootte van de Waddeneilanden en Schiermonnikoog met Vlieland verwisseld heb? Zo maar een vraagje dat vandaag binnenappte. Nee lieve K te W, daar vergis ik me niet in en om daar 100 procent zeker van te zijn was wederom Google mijn beste vriend. Vlieland telt 3.994 ha landoppervlakte en Schiermonnikoog 4.056; bron https://www.ecomare.nl/verdiep/leesvoer/waddengebied/nederlandse-wadden/. Texel is het grootste eiland, gevolgd door Terschelling en Ameland. We hebben het dan wel over de bewoonde eilanden en niet over Griend, Rottumeroog, Rottumerplaat en Engelsmanplaat om maar een paar veredelde zandplaten en gedegradeerde eilanden te noemen die alleen door vogels en zeehonden bewoond worden.



woensdag 18 augustus: @ eibergen

Alleen wakker worden in de camper, het is weer even wennen. De vroege ochtend doorgebracht met een pot koffie en spellingstesten. Je moet het maar weten: e-mailen, ge-e-maild, consciëntieus sms'en, eraan denken dat de meervoudsvorm van hobby in het Nederlands hobby's is en dat er ook meerdere baby's zijn. En onthouden dat resusaapje zonder hoofdletter en zonder h geschreven wordt. Dat werk dus.

Een week vol kleinkinderavonturen. Vandaag was de oudste aan de beurt. Omdat ze midden in de winter jarig is had ze – in tegenstelling tot haar zusje en broertje – nog nooit een nacht bij opa en oma in de camper gelogeerd en dat vond ze oneerlijk. Geen probleem zo groot om niet opgelost te worden. Alleen wilde L niet in de camper maar bij de camper slapen, dus nam ze een tentje mee. Natuurlijk ook goed: als je bijna 12 bent en binnenkort naar de middelbare school gaat mag je je laten gelden. Opgehaald door oma met de auto. 

Te koud om te zwemmen in het meertje en te vervelend om de hele dag met de oudjes spelletjes te doen, dus een leuke activiteit gezocht: het klimbos van Adventure Eefde, dat overigens niet in Eefde maar in Joppe ligt, maar dat is muggenzifterij. In bomen klimmen, tokkelen, ziplinen en meer van dat leuks. Oma heeft hoogtevrees en opa wil op zijn leeftijd graag vaste grond onder de voeten. Begeleiding was er amper, maar gelukkig was L goed gezekerd. Ze kende het klappen van de zweep, want haar sport is op dit ogenblik survival. De drukte bij het klimmen viel reuze mee, daarentegen was het op de kartbaan volle bak.




En de rest van de dag? Spelletjes spelen, zwemmen (wel aan de frisse kant), eten, wandelen en nog meer spelletjes. Een mooie dag. En morgen? Morgen is er weer een dag, dan wisselen we het oudste kleinkind in voor het jongste en gaan we naar de Waarbeek.



Camping de Fontein, Eibergen