noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 17 augustus 2021

zomer 2021: samen – 5: samen weer thuis

zaterdag 14 augustus: @ home

Naar huis. De plicht roept. Maandag heeft W de overdracht van het huis van haar moeder. Vooral onze bankrekening vindt dat leuk. Zelf mag ik die ochtend bejaarden naar de huisarts, kapper en weet ik waar naartoe brengen met de elektrocar, vrijwilligerswerk dus waarvan de bankrekening niets merkt

Een rustig begin van de dag met een potje K&G-koffie. Zet er maar een streepje tussen, weet niet of dat moet. Las zojuist in het dagboek van Jacob van Lennep (die zomerreis in 1823 weet je wel) de volgende zin: “Te vier ure sprongen wij ten bedde uit en wandelden langs fraaie dreven tegen half vijf voort”. Neem van mij aan dat het bij ons nooit “te vier ure” wordt, dat we wel het bed uitgaan, maar nooit “ten bedde uit springen” en half vijf nog een beetje te vroeg is om te wandelen, zelfs “langs fraaie dreven”. Samengevat: ons ritme is iets anders. Ook W wilde deze ochtend aan de koffie. Broodjes bakken in de Omnia-oven, een beetje poetsen en na zo’n 60 kilometer (via Groenlo om goedkoop te tanken) in Lichtenvoorde het vuile water en de inhoud van de plee storten. Fijn van de gemeente Oost-Gelre dat ze daar zo’n mooie plek voor gemaakt hebben. De stort hoort bij een camperplaats, code campercontact 91.011, die wordt gerund door Stichting Exploitatie Meekenesch. Deze club (met zo’n 60 vrijwilligers) heeft in 2013 het gemeentelijk zwembad overgenomen, het bad zou door bezuinigingen gesloten worden. De gemeente heeft een paar jaar geleden een achttal camperplaatsen aangelegd. De vrijwilligers van het zwembad onderhouden het geheel. Kosten 10€ per nacht, stroom extra met munten te betalen. Water is ook tegen betaling te krijgen, maar je moet wel zelf voor een slang zorgen. Wij overnachten er dus nooit (één kilometer van ons huis verwijderd), maar een ideale plek om te lozen en dat is gratis.

Het waren een paar mooie dagen samen. Op naar volgende week, een week die in het teken staat van allerlei activiteiten met kleinkinderen en (vanaf dinsdag) natuurlijk camperen. Er blijft af en toe wat nageslacht logeren. Maar daarover een volgende keer meer.

V: 164.128
A: 165.189

rijtemperatuur: 20-22 gr.