noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 22 augustus 2021

zomer 2021: met de kleinkinderen – 4: verjaardagen en zo

Verjaardagen vieren: eigenlijk kan dat pas goed sinds we een kalender hebben, anders kun je geen speciale datums markeren, tot dat moment waren we iets van “zoveel winters oud”. Lange tijd mochten we van de kerk geen verjaardagen vieren, die beschouwde dat als een heidense traditie, alleen met Kerst konden we een "geboortefeestje" bouwen. Wij vieren in Nederland de verjaardag op de geboortedag, in veel andere landen viert men de verjaardag niet op de geboortedag, maar op de naamdag, de dag van de heilige waarnaar men vernoemd is. In mijn situatie wordt dat nog moeilijk ook: ik kan kiezen uit een aantal heiligen die Bernard(us) heten met allemaal hun eigen naamdag. We houden het maar op 20 augustus, dan is de heilige Bernardus van Clervaux aan de beurt.

vrijdag 20 augustus: @ eibergen

Kleinkind T weer naar huis gebracht, het schatje bleef stil liggen tot opa zijn ogen open deed. Zijn verjaardag wordt morgen gevierd, dus komt neefje Q uit het westen samen met zijn moeder een weekendje over. De tijd tussen de aanwezigheid van de kleinkinderen hebben we opgevuld met een fietstocht door het Achterhoekse en inderdaad opnieuw wegen kunnen vinden die we nog niet eerder gezien hebben. De akkerranden zien er weer heel mooi uit. Na aankomst van het nageslacht, het zwemmen (nee, opa even niet, die moest boodschappen doen), de voedertijd en het afwasgebeuren ging de meute naar het stenen huis om daar te overnachten. Ik mocht het fort bewaken.




maximaal 22 graden

Camping de Fontein, Eibergen


zaterdag 20 augustus: @ eibergen

Samenkomst bij de jarige, ik mocht er op mijn nieuwe Trek naar toe. Cadeautjes uitdelen en de zeepglijbaan moest onmiddellijk uitgeprobeerd worden. Na de taart en de broodjes knakworst terug naar de Fontein, waar de rest van de dag in gepaste actie en rust werd doorgebracht. Na voedertijd vertrokken dochter en kleinzoon weer naar het westen.




maximaal 24 graden

Camping de Fontein, Eibergen

zondag 22 augustus: @ home

Aan alle leuke dingen komt een eind, ook aan deze week die in het teken van de kleinkinderen stond. Een mooie week en morgen begint er een nieuwe week die ongetwijfeld ook weer mooi zal worden. Had nog best langer op de Fontein willen doorbrengen, maar dat zit er niet in: maandag moet Puzzel naar de camperboer om voorzien te worden van een nieuw zonnepaneel (en een omvormer en wat onderdelen voor het gasfornuis en..). De mooie week wordt dus een dure week, denk ik.

V: 165.207
A: 165.223

rijtemperatuur 19 graden

Camping de Fontein, Eibergen;

afgerekend voor 5 nachten € 109,75 (één nacht extra persoon/tent)