noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 10 augustus 2021

zomer 2021: samen met mezelf – 3: huiswaarts

maandag 9 augustus: @ home

Tijd om de bemanning van de Blauwe Bus weer compleet te maken. Nog even een babbel met André, de beheerder van de Turfstee, over ontbrekende Duitse kentekens. Normaal bestaat zijn omzet voor 40 tot 50 procent uit witte kentekenplaten. Nu staan er een paar verdwaalde Nachbarn. “Voor het eerst sinds weken”, volgens André.

De route naar de Kötteldiek kan Puzzel inmiddels zonder al te veel bijsturen afleggen. Het grootste deel gaat over de N34, de Hunebed Highway. Miste een groot aantal bordjes met dat markante symbool. Schijnen massaal gegapt te worden. Volgens Henk Klaver in een interview met RTV Drenthe “[..] ontzettend asociaal, gevaarlijk en slecht voor de promotie van deze regio. Het doel van de bordjes is dat we deze regio op de kaart zetten. Het is wel mooi dat mensen deze bordjes blijkbaar willen hebben, maar stelen kan echt geen optie zijn”. Je kunt ze gewoon bestellen via de webshop van de Hunebed Highway voor € 13,50. Er zijn ook petten, mokken, sleutelhangers en meer van die hebbedingetjes in de aanbieding: https://consument.hunebedhighwayshop.nl/c/merchandise-shop/ 

Het logo van de Hunebed Highway is “gegapt” van de Route 66 in de Verenigde Staten. Het grote verschil tussen de twee wegen? Route 66 is maar liefst 4.000 kilometer lang, de Hunebed Highway slechts 60. Langs de route zijn maar liefst 47 van de 52 Drentse prehistorische grafkamers te vinden.

Toen ik thuiskwam sprak W “ik wil ook die Blauwestad zien!”, maakte tevens een afspraak met S&G voor een zeiltochtje, dus morgen gaan we mijn tocht “samen met mezelf” opnieuw doen, maar dan in omgekeerde volgorde en met als werktitel “samen”. Wat kan het leven van een camperaar toch vol verrassingen zitten. Het waren een paar mooie dagen. En morgen? Morgen is er weer een dag en dan gaan we samen terug.

V: 164.503
A: 164.680

rijtemperatuur: 15-21 gr