noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 11 mei 2021

lettele: nou tabee dan

woensdag 11 mei: @ home

Drie dagen was bijgaande foto mijn uitzicht. Soms wat meer wolken, soms wat minder. Van stervenskoud op de fiets (zaterdag) tot bloedheet in de kiepstoel (zondag). Soms met wat druppels, vaak ook kurkdroog, terwijl er regelmatig een zondvloed werd aangekondigd door de meteorologen. Ze wisten er weer eens niks van. Oftewel: zowel de weersvoorspelling als de weersverwachting klopte niet.

Prettige plek om te staan, niks bijzonders eigenlijk: gewoon op de boer (en dat ruik je ook), maar stroom en een watervoorziening vind ik altijd prettig te hebben. Een toilet is ook mooi meegenomen, scheelt weer een hoop stinkwerk in de camper. Ik hoefde zelfs de afwas niet in mijn busje te doen, er was een plekje voor met warm water. Een goede plek daar op de Brandkoele in Lettele.

Verrassend land, dit deel van Salland en erg afwisselend. Drie dagen gefietst, vijf tochten/tochtjes totaal en ik denk dat alle landschapselementen wel aan bod zijn gekomen. Weer een plekje om te onthouden en om samen met W te (her)bezoeken.

Nog even iets opvallends: als je in de Achterhoek rijdt kom je op elke straathoek wel de Achterhoekse vlag tegen. Ik weet het: we hebben het duizend jaar of zo zonder moeten stellen maar tegenwoordig wordt elke herkauwende koe wel geflankeerd door een wapperend groen/wit dundoek. Verwacht je ook van Salland, maar nee: in drie dagen tijd geen enkele Sallandse vlag gezien, overigens ook geen vlag van Overijssel. Wel het dorpsvaandel van Bathmen (en die dan weer regelmatig, dikwijls en vaak), maar dat zal wel komen omdat de inwoners van dit gat nog steeds niet bij de gemeente Deventer willen horen. Chauvinisten, net als de gemiddelde Achterhoeker dus. Voor de juiste beeldvorming en volledigheid: van boven naar beneden de vlaggen van de Achterhoek, Salland, Overijssel en Bathmen.





Dagje bijkomen in het stenen huis, woensdag weer op pad (maar dan met zijn tweeën). Thuiskomen en ontdekken dat de beukenhaag helemaal is uitgelopen heeft ook wel wat.

V: 157.668; A: 157.733
Rijtemperatuur: oplopend naar 16 graden.