noordpolderzijl

noordpolderzijl

vrijdag 30 maart 2018

terug naar lecrín


donderdag 29 maart: @ stuwmeer van beznar

De kogel is door de kerk: géén Portugal dit voorjaar. De vooruitzichten voor dat gedeelte van het Iberisch Schiereiland zijn niet zo gunstig en W houdt van zon. Het midden van Spanje heeft wel zon maar kent veel koude momenten en W houdt van warmte. Dus besloten om de komende twee-en-een-halve week op een prettige manier via het oosten van Spanje voorzichtig huiswaarts te kachelen. Dus vandaag en morgen zien dat we in dat oosten (omgeving Vera Playa) komen. De vitamine C van vandaag kwam via de sinaasappeltjes, vitamine A zit vanavond in de worteltjes en helaas was de vitamine D-hoeveelheid wat minder dan dat we de afgelopen dagen gewend waren: de zon liet het regelmatig afweten.
Einddoel van vandaag: Embalse de Beznar waar ik de nacht van 12 op 13 maart ook doorgebracht heb. W had leuke dingen gehoord van en verdwenen herinneringen aan de Alpujarras  (die we morgen gaan doen) dus via de A382 en A384 naar Antequera (leuke stukjes weg), dan de A92 naar Granada (mooi die besneeuwde toppen van de Sierra Nevada) en het laatste stukje richting Motril (A44). Kwestie van kilometers maken.

Er stonden al twee Nederlandse campertjes geparkeerd aan het water. De bouw van de dam in de vallei van Lecrín duurde maar liefst 8 jaar: begonnen in 1977 en klaar in 1985. Het meer heeft een capaciteit van 54 miljoen m3, maar vandaag konden er nog wel een paar drupjes bij.
V: 110.024; A: 110.346