noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 20 maart 2018

málaga (slot)


maandag 19 maart: een fietstocht langs zee

De laatste dag die we doorbrengen in de omgeving van Málaga en Rincón de la Victoria. Het is eigenlijk wel goed toeven op Area Malaga Beach, sanitair is weliswaar minimaal voorhanden maar wordt goed schoongemaakt en zelfs de bakker komt hier elke dag, zelfs op zondag. Nu zijn er van die verwende hangebekken die vinden dat “ergens tussen kwart over negen en half tien” veel te laat is om luid toeterend met het bakkersautootje het terrein op te rijden omdat ze gewend zijn vóór negen uur te ontbijten en vervolgens een slechte beoordeling schrijven over dit plekje. Stap op de fiets zou ik zeggen: de eerste panaderia ligt op twee kilometer afstand.
Vanmorgen de laatste verslagen van yuriopreis.blogspot.nl uitgelezen. Ben nu ook op de hoogte van het paringsgedrag van de vuurwants. Je leert nog eens wat door reisverhalen te lezen. Foto geleend van internet, kon de maker niet zo snel vinden.

Aan het vorige blogje ontbreekt een foto en wel het plaatje van wat wij beiden het mooiste schilderij van Picasso (in dit museum dan) vonden. Wat een omissie, maar we maken het bij dezen goed.

Vandaag een relatieve rustdag: ’s morgens even wandelen naar de supermarkt en ’s middags een fietsritje naar “het einde van de wereld”: daar waar in het oosten de boulevard (of later het fietspad) ophoudt te bestaan en de N340 je naar de volgende plaats brengt en waar je dus met helm op moet fietsen, want buiten de bebouwde kom. Overigens is het op die N340 helemaal niet prettig fietsen: veel te veel verkeer dat vaak rakelings langs je heen scheurt. Leuk tochtje: 8,5 km heen en dezelfde afstand terug. De strandtentjes hebben alle een barbecue in de vorm van een bootje en niks-nie massatoerisme hier. Wat wel opvalt is dat na Spaans hier Nederlands de voertaal is. Niet gesproken door de plaatselijke bevolking of de obers in de strandtenten maar door toeristen. Transavia vliegt vanuit Nederland in deze periode zo’n vijf tot acht keer per dag op Málaga. Wel nog een beetje frisjes op de fiets (vooral op momenten dat de zon niet schijnt en de wind weer eens probeert van voren te komen, dus je achteruit te blazen). Pauzemoment bij een leuke chiringuito waar niet alleen olijven in het begeleidende knabbelbakje zaten maar ook grote tenen knoflook. W er dus ook maar eentje gevoerd. Genoten van een echt Spaans biertje: Amstel!

Toen we bij de achteringang van onze cp aankwamen pakten donkere wolken zich samen en ons fietstochtje-de-andere-kant-op viel dus letterlijk in het water (wij niet: mooi op tijd binnen). Allebei een goed boek, dus niets te klagen - en dat doen we ook niet