noordpolderzijl

noordpolderzijl

donderdag 22 maart 2018

tarifa

donderdag 22 maart: @ tarifa

Een kort ritje vandaag: op zoek naar een wasmachine. Die hebben we samen met een droger gevonden op camping Valdevaqueros, een kilometer of acht ten noordwesten van Tarifa. De camping is het verzamelpunt van Tailor Made Expeditions, een organisatie die net als de NKC, Acsi en Anwb camper-/kampeerreizen naar Marokko organiseert. Kenmerk van deze club: de groepsgrootte is ten opzichte van de andere aanbieders behoorlijk kleiner (tussen 5 en 10 equipes) en de route is net iets anders. Volgens mij heeft W wel interesse.
De tocht was dan wel kort, maar verschrikkelijk mooi. Het werd een combinatie van A7 en N340 met veel mooie doorkijkjes op de Straat van Gibraltar en het Rifgebergte van Marokko. Strakblauw wederom, alleen aan de andere kant van het water hing er bewolking boven de bergen. Eerst richting Algacires met een grote Lidl, waar alle Marokkogangers hun laatste (alcoholische) inkopen doen. Algacires is niet alleen de grootste containerhaven van Spanje maar tevens de belangrijkste veerhaven voor de oversteek naar Tanger en Ceuta (die tweede Spaanse enclave in Marokko). Al tientallen kilometers vóór de haven in zicht komt prijzen grote reclameborden aan dat je vooral op die plek kaartjes voor de overtocht moet kopen. De concurrentie moet moordend zijn.

De N340 bracht ons vervolgens naar het Moorse stadje Tarifa dat we links hebben laten liggen. Jaren geleden tijdens onze fly-drive door Andalusië hebben we al eens een sinaasappeltje in de haven van dat stadje gegeten. Langs de winderige kust  van de Atlantische Oceaan naar de camping. Dat het hier waait kun je zien aan de honderden hoge windmolens in de omgeving. We zitten inmiddels aan de Costa de la Luz die loopt van het zuidelijkste puntje van het Iberisch schiereiland (Punta Marroquio o de Tarifa) tot aan de grens met Portugal (monding van de Río de Guadiana).
 
 

Nog wat te vertellen? Weinig: de camping is een beetje zompig door de overtollige regenval van de laatste tijd (morgen en overmorgen komt er nog meer aan). De voorwielen staan op het asfalt zodat we morgenvroeg hopelijk redelijk weg kunnen komen. Overal zie je behoorlijke slipsporen. De echte grote jongens staan op de parkeerplaatsen met kilometers verlengkabel om toch vanavond van de schotel te kunnen genieten. Behalve een wasje en een wandeling naar zee (W) hebben we de middag luierend en lezend (T-shirt, korte broek en blote voetjes) in het zonnetje doorgebracht. En ook dat kan een prettige bezigheid zijn.
V: 109.624; A: 109.679