noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 2 augustus 2022

zomerreis 2022 – 29: thuis

Weer terug in de Achterhoek. Inmiddels alweer een week. Goed excuus: W vierde haar verjaardag, dus geen tijd om te schrijven. Ook in de Achterhoek zagen we wapperende, omgekeerde vlaggen. Wel een stuk minder uitbundig dan daar in het Drents-Friese land, maar toch overtuigend aanwezig. Goed om na ruim vier weken weer terug te keren op het honk (vergeten we het weekje het Zotte Schaap gemakshalve). Prettige afsluiting: “an der Schönen Blauen Donau” op de achtergrond tijdens onze laatste kilometers van deze reis. Even terzijde: krijg altijd de kriebels als ik dat stukje muziek hoor. Fakt ist, dass die Donau, gemäß vieler Untersuchungen, nie blau war und es auch heute nicht ist”, heb ik ooit ergens gelezen. In een grijs verleden hebben W en ik de Donauradweg gefietst van hotelletje naar hotelletje nog op een stalen ros zonder trapondersteuning (Mensch ist das eine lange Zeit her). Het water van de Donau was inderdaad absoluut niet blauw, maar bruinachtig zwart. Zelfs in 1866 toen Strauss het nummer componeerde was er geen spoor blauw te bekennen. Dus elke Nieuwjaarsdag denk ik: jongens kijk eens goed uit je doppen. 

Het was een mooie reis, maar dat heb je wel door als je de reisverslagen doorgeworsteld hebt.

dinsdag 26 juli: @ home

Beetje wennen, dat wel. Bed voelt anders, keuken is groter en ik kan zelfs in de woonkamer weer struikelen over perfect draadloos internet. De Zweedse kronen doorgesluisd naar een schoonzus die binnenkort Stockholm onveilig gaat maken. Geen contanten in dat land nodig gehad: alles gaat met behulp van een pasje of je telefoon. Dus niet meer staan wachten tot de fru of kvinna (weer niet wanneer je welk woord gebruikt) klaar is met het intypen van haar biografie op de bankomat voor jij je flappen kunt tappen, maar gewoon met je pasje afrekenen (zelfs een bedrag van omgerekend nog geen Euro).

Vandaag het ritje Bentelo – home, wel via een omweg (Kotten, broer/zwager en schoonzus). Vroeger moesten we ons afmelden bij de moeders, hebben we intussen vervanging voor gevonden. Weet niet meer wat voor weer het was, wel de kilometerstand. V: 182.941; A: 183.005. Totaal gereden deze vakantie: 3.792 met de bus en iets meer dan 1.100 op de fiets. Valt dus allemaal reuze mee. Hoogste tijd om plannen te maken voor een nieuw avontuur.