noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 21 juli 2020

terug van een rondje nederland 

zaterdag 18 juli: @ home 

Met veel plezier hebben we in een kleine twee weken een tank diesel verbrand: het was het waard. Na 940 kilometer Nederland de bus weer voor het huis geparkeerd voor de “was en de plas”. Vanmorgen vertrokken uit Holten, waar we werden uitgezwaaid door de kippen van Lookerland, die nog net niet je camper in komen fladderen om te kijken of er wat eetbaars is. Mooie beesten trouwens. 

In vogelvlucht: Weesp (2 nachten), een heen en weertje naar Weert in verband met het weer (1 nacht; was wel 2 keer 150 kilometer), Weesp (3 nachten), Slootdorp in de Wieringenmeerpolder (1 nacht), Zoutkamp (2 nachten), Eernewoude (1 nacht) en tenslotte Holten (1 nacht). Niets gereserveerd, overal plek behalve in Anjum aan de Friese kant van het Lauwersmeer in verband met een kapot grasveld, maar Zoutkamp in het Groningse land was eigenlijk mooier. Twee keer krapjes aan: in Weert (laatste plek) en in Holten (voorlaatste plek). Je kunt er soms voor kiezen om te reserveren, maar dat is niet zo ons ding. Niet te laat aankomen lijkt voorlopig een prettige oplossing. Toen we op de camperplaats in ons dorp (bij het zwembad) aankwamen om te lozen, bleek er geen camper te staan. Het kan verkeren.


Het waren heel verschillende landschappen, overal gefietst en overal mooi, al kon de Wieringermeerpolder ons landschappelijk wat minder bekoren (het oude eiland daarentegen was weer heel aangenaam). Ook een dagje heerlijk op het water doorgebracht. Een afwisselende tocht dus. 

Ten slotte: als je de kranten moet geloven wordt er overal gediscrimineerd. Ons viel op dat er ook sprake is van positieve discriminatie, getuige onderstaand verkeersbord. 


V (Holten): 150.910; A (thuis): 150.961