noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 1 juli 2024

fiets4daagse winterswijk – 7: aan alles komt een end

Dus ook aan dit mooie fietsevenement dat we een beetje hebben uitgebreid met een voorprogramma en afterparty. Nog even de post: G te L vond dat ik wel wat meer had mogen vertellen over de belangrijke rol die schoolhoofden vroeger hadden in de buurtschappen en kleine plaatsen, immers: “de schoolhoofden waren ondersteunend en verbindend voor het sociaal-culturele leven" volgens hem. Helemaal correct G te L, maar ik kan niet elk zijpad betreden. Mijn verhalen zijn al veel te lang (volgens W). Speciaal voor zwager R: zijn klassenfoto van schooljaar 1962/1963. 

zondag 30 juni: @kötteldiek

De afterparty bestond uit een compleet waterballet. Ik verliet jullie na onze laatste fietstocht op zaterdag, je weet wel: die van dat Braamstruikse Binnenpad. Weinig last van gehad overigens, alleen wat opmerkingen in de trant van “wat heeft je vrouw scherpe nagels”. Tegen een uur of zes kon de luifel weer ingedraaid worden, de stoelen opgeruimd en de fietsen in- en opgepakt. Een wijs mens zou het mooi gevonden hebben en de camping verlaten. Ik ben geen wijs mens. W wel, die zag het na het eten (overblijfselen bbq vrijdag) niet meer zitten en vertrok tussen twee buien door met de Daihatsu naar huis. Goed excuus: moest wel blijven omdat we nog niet afgerekend hadden en de receptie was al gesloten. Vind het wel fijn om naar het gekletter van de regen op het stalen dak te luisteren. Ook zondagochtend regende het nog even. Opbreken is met een camper zo gebeurd, afrekenen bij “haar van Renskers” duurde wat langer. € 88 voor een 5-daags arrangement, plus 23 € voor een extra nacht. Ook de gemeente wilde nog even 2 x 6 x € 1 vangen, toeristenbelasting weet je wel. Warm water gaat via een Sepkey, af te rekenen € 1,80. Met de pinpas betaald, dus je merkt er niet zoveel van. Goed 11 uur draaide ik met Puzzel de Kötteldiek op.

's Middags konden we in alle droogte op de fiets naar Groenlo voor de eindvoorstelling van Danthé, dans- en theaterschool in de Achterhoek. Onze twee kleindochters spelen met heel veel plezier bij die club. Mooie voorstelling met schitterende optredens van onze dames, reden genoeg om de campersessie te onderbreken. Nog weg deze week? Dat hangt helemaal van het weer af. En over dat weer heb ik helemaal niets te zeggen.