noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 13 juni 2023

een hondje oppassen in valkenburg – 3: aan alles komt een eind

Waarom ik niet het hele verhaal verteld heb over de spoorlijn Aken – Maastricht, werd me gevraagd door een oud-spoorwegman. Klopt helemaal, maar soms is teveel info dodelijk. Vond het ook niet helemaal relevant voor mijn verhaal. Vooruit, voor de volledigheid: de oorspronkelijke spoorlijn bestaat niet meer en sinds een aantal jaren rijden de treinen van Aken naar Maastricht via Heerlen. Valkenburg ligt nu aan de lijnen RE18 en RS18 (RE staat voor regionale expres en RS is de afkorting van regionale stoptrein) tussen Maastricht en Kerkrade. Ben je weer helemaal bij. Hiernaast de kaart van het openbaar vervoer in Zuid-Limburg. Klik voor een grotere weergave. Bron: Ariva.

Als je de in de afgelopen twee jaar “Valkenburg” zei, kwam er uit een of andere hoek ongetwijfeld als echo “Peter Gillis”. Bron bijgaande foto: Eindhovens Dagblad.  Opnieuw een massa-is-kassa-affaire: in november 2021 kocht onze Petertje camping Den Driesch. In maart 2022 gooide hij de poorten van zijn nieuwe “vakantiepark” al open, terwijl er nog geen exploitatievergunning was aangevraagd. De burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul deed wat hij doen moest en sloot de toko. De vergunning werd alsnog aangevraagd en er volgde een integriteitsonderzoek in het kader van de wet Bibob (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar bestuur). Toen de uitslag van het integriteitsonderzoek binnen was zei de gemeente: we gaan je geen vergunning verlenen. Men lichtte dit als volgt toe: “De bevindingen zijn dusdanig dat de burgemeester voornemens is geen vergunning te verlenen. De eigenaar van de camping is nog in de gelegenheid om binnen vier weken zijn zienswijze hierover in te dienen”. Gegevens van 28 september 2022. En op 12 juni stond in het Eindhovens dagblad: “Peter Gillis krijgt definitief geen horecavergunning voor zijn vakantiepark in Soerendonk en geen vergunning om zijn park te openen in Valkenburg. Dit omdat er een ernstig gevaar bestaat dat Gillis de vergunningen misbruikt voor criminele doeleinden.” Dezelfde krant meldt: “Het imperium van Peter Gillis lijkt steeds meer te wankelen. Uit onderzoek van deze krant bleek eerder dat vijf gemeenten in Brabant en Zeeland, samen met instanties, al jaren onderzoek doen naar misstanden op zijn vakantieparken. Die gemeenten hekelen het perverse verdienmodel van de ondernemer.” Gezellig naar Valkenburg, maar niet op een park van de Oostappen Groep.

dinsdag 13 juni: @ home

Wist je dat rattenkruit (dus met een t) een vergif is en wanneer je het met een d schrijft gewoon een plant? Wist het ook niet, tot ik vanmorgen de Spellingstest deed (had het rattenkruit dus fout). Grote voordeel: ik weet wat ik voortaan bij bol.com moet bestellen.

Nog een keertje buiten ontbijten, om acht uur vanmorgen was het al 20 graden buiten. Tweeënhalf uur duurde de terugreis. We weten nu ook waarom de tunnel in de A73 bij Roermond veel langer is dan die bij Swalmen. De Roertunnel is aangelegd om verschillende woonwijken en het natuurgebied Roerdal te ontlasten. Bij Swalmen kruipt de weg alleen onder de Swalm door. Even opgezocht tijdens het rijden, heb je meteen gespreksstof. Volgens mij hebben we dit item al eens vaker gegoogeld, heb je als je ouder wordt. Bron foto: Ballast Nedam.


V: 195.866; A: 196.096. Rijtemperatuur: 24 – 28 graden. Onbewolkt. Zon op/onder: 05:13/21:54 (gegevens Lichtenvoorde). Leuke dagen met leuke mensen op een leuke camping. Hoe leuk kun je het maken? Eén punt van kritiek: drie toiletten (in totaal) zijn als alle velden vol staan wel wat aan de krappe kant. Maar kon nu van alles kwijt, zelfs mijn ei.