noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 18 september 2018

najaarstocht – 1: oberwesel met een sterretje

We gaan weer eens op pad, nu wat langer en wat verder dan de afgelopen weken. Alleen: waar we over een weekje zitten is nog niet bekend. Er zijn ook zo veel mogelijkheden en nog steeds allerlei dingen die we niet gezien hebben. Voorlopig gaat het neusje van de bus naar het zuiden en misschien in het zuiden van Duitsland naar het oosten. We kunnen wegblijven tot in Nederland de herfstvakantie begint, dus maximaal een week of vijf.

maandag 17 september: @ oberwesel

Eerst even naar Arnhem waar de jongens van Carglass een vestiging hebben. Afgelopen vrijdag ketste er een steentje tegen de voorruit en daar was Puzzel niet zo blij mee: een sterretje. Met wat bidden en smeken kon het euvel vandaag verholpen worden, maar dan wel in Arnhem. Soi! Advies van de monteur: nieuwe voorruit (sterretje was al een beetje groter geworden). Dat betekende alleen een paar dagen wachten en daar hadden we echt geen zin in, dus na overleg een poging tot reparatie. De jongens deden hun best, maar ik zag langzaam maar zeker een steeds grotere spin verschijnen op de voorruit. Mooi dicht geharst, maar na de reis zullen we er toch aan moeten geloven: de afspraak voor het plaatsen van nieuw glas is al gemaakt.

Tegen enen konden we dan toch echt op pad. Eerst hetzelfde stukje A12 van Arnhem tot aan knooppunt Nieuw Dijk, maar dan aan de andere kant van de middenberm dan 's ochtends. Daarna de Duitse A3 op, het gammele Rijnbruggetje in Keulen over (maximaal 3,5 ton – dus dat kon nog net) en toen de drukke A61 tot een eindje onder Koblenz. Herinneringen opgehaald aan Anneke Gröhnloh; de pest is dan dat liedjes als “Brandend Zand” en “Paradiso” de rest van de dag niet meer uit je hoofd gaan en je ’s nachts wakker wordt met de tekst “als we samen bruiloft vieren” op je lippen.
Door het wat late vertrek te laat om een mooi plekje aan het water te krijgen op camping Schönburgblick. Het afgelopen weekend is hier “Rhein in Flammen” geweest: vuurwerk in combinatie met muziek en de oudjes die de erfenis van hun kinderen aan het opmaken zijn hebben echt geen haast om met dit mooie weer (in de middag 28 graden) weer naar huis te gaan. Geen puf om verder te rijden, dus genoegen genomen met een camperplekje (9 € en 3 flappen voor de stroom). De dame van de receptie wist nog te vertellen dat we in 2015 hier voor het laatst waren geweest en dat klopt: (her)lees eventueel
https://berrynales.blogspot.com/2015/05/drie-rivieren-in-duitsland.html. W heeft nog een stappertje gemaakt in de omgeving, ik had voldoende aan een luie stoel en een biertje. Geen foto’s gemaakt, maar wel een mooie pentekening gevonden van het oude Oberwesel. Beide plaatjes (ook de luchtfoto dus) geleend van internet.

V: 120.930; A: 121.284