noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 25 oktober 2015

najaarstocht 18: via hotton (b) naar huis

dinsdag 20 oktober: Hotton (B)

Het was zoals gewoonlijk behoorlijk frisjes aan het Lac du Der. Er vroeg uit om de kraantjes te zien vertrekken naar de gemaaide maïsvelden waar ze de buik nog even vullen met achtergebleven korrels voor ze over enkele weken de tocht naar het zuiden vervolgen (foto is niet van mijzelf). De geplande fietstocht rond het meer stond me tegen, dus toen ik W. eens diep maar vooral liefdevol in de ogen keek, was het haar al snel duidelijk: hij wil weg! Wij gingen echter niet naar het zuiden maar tegengesteld aan de grussen richting noord. Via St.-Diziers, Bar-le-Duc en Verdun de D964 op, langs de Maas. Stop in Dun-sur-Meuse en net voor Sedan België in de gatenkaas op, deze keer in de vorm van de N89.
Camping Eau-Zone stond nog steeds aan de Ourthe (net als in het voorjaar) en voor € 14,00 per nacht mochten we gebruik maken van het sanitair, het water en (na een paar uur) van de gratis wifi: een storm had Hotton een tijdje terug geteisterd en er moest nog behoorlijk wat opgeruimd en gerepareerd worden. Overigens brengt de gemeente wel € 2,00 toeristenbelasting per persoon per nacht in rekening, dus uiteindelijk is het nog een dure camping voor Acsi-begrippen.

V: 62.712; A: 63.001
woensdag 21 oktober: fietstocht naar Marche-en-Famenne
Een beetje veel nietsdoen deze dag, met uitzondering van wat boodschappen doen in de plaatselijke Carrefour en een fietstochtje naar Marche-en-Famenne via de Ravel fietspaden (vrijliggende fietspaden, maar deze route ging voor een groot gedeelte langs een redelijk drukke weg).
 
 
 
 
donderdag 22 oktober: terug naar huis
V: 63.001; A: 63.343
Totaal gereden deze tocht: 3.697 km.
Gemist: een eierwekker!