noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 20 oktober 2015

najaarstocht 17: lac du der

maandag 19 oktober: kraanvogels kijken

Nog zo’n bekende weg vandaag: de N77, maar eerst nog even het laatste stukje op de N151 naar Auxerre. De huidige N77 loopt van Auxerre naar Troyes (en telt nog maar 78 km), maar was vroeger veel langer: liep van Nevers tot aan de Belgische grens over 395 km. Grote stukken zijn overgedragen aan de departementen die er een D-nummer aan moesten geven (D977 en D677). De enige plaats van een beetje betekenis aan de N77 ligt even opzij van de weg: St. Florentin, voor de rest zijn er alleen maar grote aantallen dorpen en dorpjes te zien.
Bij het laatste stuk hadden we weer te maken met vier routebepalers: de TomTom, W met de kaart op schoot, de richtingaanwijzers langs de weg en tenslotte mijn richtingsgevoel. Eigenlijk kun je van die vier er maar ééntje uitzetten, dus moest Miep de kop houden. Je hebt dan nog de handen vol aan de drie overblijvers. Via Montier-en-Der kwamen we tenslotte toch uit op de plek van bestemming: de (redelijk volle) camperplaats aan de D13 aan het Lac-du-Der-Chantecoq, een paar kilometer buiten Giffaumont. De kleinste camper op de foto is van ons.
Volgens kraniche.de zijn er op de 18e oktober zo’n 30.000 grus-grussen geteld en ik geloof dat meteen. De onderste foto heb ik van het internet geplukt.

V: 62.516; A: 62.712