noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 18 oktober 2015

najaarstocht 13: valance d'agen

donderdag 15 oktober: fietstocht langs het kanaal van de Garonne

Je maakt wat mee op zo’n reis: gisteravond was het water op en de kraan op ons terreintje zei “bekijk het maar!”. Gelukkig konden we nog net afwassen.
Vanmorgen eerst even voldoen aan de kleine-weggetjes-behoefte: binnendoor naar Moissac. Heel veel fruitteelt: de rode en gele appeltjes hangen te glimmen aan de laagstambomen en de plastic kratten staan al klaar. Vanaf Moissac eerst langs de Tarn en vervolgens langs de Garonne naar het “openbare slachthuis”, een zeldzaam mooie camperplaats met in het verbouwde slachthuis  binnenzitruimtes, keuken, toiletten en douches en dat allemaal voor de prijs van nada, niente, nix. Het gebouw gaat overigens om deze tijd van het jaar wel om half zeven op slot en over een paar dagen helemaal dicht tot ergens in maart. Voor € 5,00 heb je 15 minuten water en twee uur stroom.
De fiets gepakt en gefietst tot het Pont Canal du Corac, een eindje achter Moissac. De waterbrug werd gebouwd in 1844/1845.

 
 
 
 
 
 
 
 
Moissac zelf is beroemd vanwege het klooster “Abbeye de St.-Pierre”, gesticht ergens in de 7e eeuw. De foto laat een stukje van de kerk zien. De kerk werd tussen 1100 en 1130 voorzien van beeldhouwwerken die de Apocalyps voorstellen.









Zelfde weg terug gefietst tussen de Tarn en het Canal de Garonne. De plek gezien waar de Tarn het water loost in de Garonne.

V: 61.852; A: 61.905