noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 18 oktober 2015

najaarstocht 14: perigeux

vrijdag 16 oktober: Bergerac en Perigeux

Dordogne, Perigord? Zeg het maar! Eén van de dingen die uit de vorige vakantie-eeuw uit deze regio is blijven hangen is “confit de canard”, door Lonely Planet vertaald met “duck leg coocked in its own fat” en op zijn Nales: absoluut-niet-te-vreten-eten. Een regiospecialiteit! De wijnen uit de Bergeracstreek daarentegen laten wel een goede smaak achter. Fotootje gemaakt van Cyrano, heb het verhaal van/over hem nooit helemaal gesnapt. Hij moet een erg grote neus hebben gehad.
 

Verder naar Perigeux: Aire de camping-car “Espace de Prés”, locatie dicht aan de rivier en een kilometer of zo van de oude stad verwijderd. Beetje dode boel, maar voor een overnachting heel goed te doen: netjes, voorzien van water en afvoer, géén stroom; € 6,00 en een paar cent toeristenbelasting. Aangekondigde wifi doet het niet.
Wandeling naar en door Perigeux, een van oorsprong Gallo-Romeinse nederzetting met de naam Vessuna. Aandachtstrekker: Cathédrale St.-Front. Verder een leuke oude stad, een van de vele pleisterplaatsen op de route naar Santiago de Compostella.
 

 
V: 61.905; A: 62.081