noordpolderzijl

noordpolderzijl

zaterdag 30 september 2023

nazomeren 2023 – 1: waar jan linders wordt verbouwd

Toch goed dat we even keken naar de openingstijden van de Jan Linders in Ittervoort. Anders hadden we zonder nat en droog gezeten: dicht, want midden in de verbouw. Niet voor niks gekeken, had al zo'n donkerbruin vermoeden: Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn kondigden eind vorig jaar aan te gaan samenwerken, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verder gaat als franchiseondernemer van Albert Heijn. Dit betekent dat Jan Linders eigenaar blijft van de winkels die zij gaat ombouwen naar de Albert Heijn-formule en dat zij deze zelfstandig blijft exploiteren. De medewerkers die werkzaam zijn in deze winkels blijven in dienst bij Jan Linders. Dicht tot 2 oktober. Dan zitten we al een paar honderd kilometer zuidelijker (hopelijk).

vrijdag 29 september: @ ittervoort

Alleen een ochtendsessie op het museum, één van de vaste maatjes op de vrijdag zit een bruiloft te vieren in Portugal, de ander moet 's middags kegelen in Duitsland (en komt daarna waarschijnlijk met een kegel thuis). Alleen is ook maar alleen, staat vandaag solidariteit hoog in mijn vaandel, ergo: middagje vrij. Kunnen we nog snel even “de kop ervan afrijden”. Waarvan? Da's nog steeds de vraag. Eigenlijk gaan we op weg naar een bestemming die nog niet bekend is. Nou ja, die van vandaag wel: Ittervoort, het dorp waar Jan Linders een paar dagen dicht zit. Dus nog maar snel even het nodige ingeladen bij de Aldi in Lichtenvoorde.

Vreemde route gaf Google ons aan en dat allemaal vanwege een flinke file op de A12 van de Duitse grens naar Arnhem. Kwamen dus tot de ontdekking dat we helemaal geen overzichtskaarten van de ANWB bij ons hadden, lagen thuis of zo. Bedoeling was om vanuit Ittervoort even naar Roermond te fietsen om de ontbrekende attributen in de fietstas te stoppen. Fout: regen in Ittervoort en niet weinig ook. Korte samenvatting van het verhaal: we doen het wel zonder en W had even de ogen dicht.


Afgelopen dagen de overgang naar de twee ton gemist: ergens tijdens het tanken, de gasbus laten vullen of een bezoek aan het museum moet de kilometerteller stiekem op 200.000 gesprongen zijn. Nee, helaas: géén foto. Jammer. Ruim tien jaar op de weg, dus gemiddeld zo'n 20.000 kilometer per jaar. Interessant feit met de kilometerheffing voor ogen. V: 200.043; A: 200.212. Rijtemperatuur: oplopend naar 23 graden, wisselend bewolkt en af en toe een spettertje. Bij aankomst een flinke (langdurige) bui. Zon op/onder: 07:33/19:20 (gegevens Ittervoort). Camperplaats Ittervoort, bekend terrein (Sitecode 7.916); € 14,00 – we hoeven vandaag geen stroom want de fietsaccu's hoeven niet geladen te worden. Foto van de camperplaats is van zaterdagochtend half negen.