noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 11 september 2023

de oppaskippen van kotten – 3: een jarig zusje

Wat heb je er gisteren weer een lang verhaal van gemaakt, kreeg ik van een paar lezers te horen. Gaan we vandaag compenseren. Is wel zo handig: er is bijna niks gebeurd. Heb gisteren nog één ding vergeten te vertellen: zag de oude harmonie Sint Caecilia lopen onder een nieuwe naam (Lumio). Heeft te maken met het samengaan met de blazersgroep van de schutterijvereniging Sint Switbertus. Zowel Caecilia als Switbertus konden de laatste jaren niet aan een volledige bezetting komen en dan is het logisch dat je gaat samenwerken en (wat later) gaat fuseren. 

maandag 11 september: @ kotten


Vanmorgen wakker geworden van een kip in opperste staat van opwinding. Wat een kabaal zeg. Heb even ernstig met mevrouw gesproken en haar gewezen op de aanwezigheid van twee barbecues, vrijwel naast het hoonderhok. Mevrouw Stresskip keek me even vernietigend aan en hield verder haar snavel. Weer een probleem de wereld uit geholpen, maar de oorzaak van al die commotie is onbekend. Daarna de uitslag van het corso van gisteren opgezocht en inderdaad heeft mijn favoriet gewonnen: corsogroep Geschudt is de winnaar van het Bloemencorso 2023. De wagen Berenbos kreeg de meeste punten van de jury. Op de foto's is nog beter te zien wat het allemaal moet voorstellen: twee bomen die samen een beer voorstellen. De tweede plaats en tevens de publieksprijs is de wagen Dekmantel (een wolf in schaapskleren). In deze wagen zijn niet alleen dahlia's verwerkt maar ook heeft men ruim honderd schapen geschoren en de wol gebruikt als “dekmantel”. Overigens gisteren het tweede deel van het corso kunnen bekijken op TV Gelderland via een “uitgestelde” live-reportage. De techniek staat voor niks. En dat onder het genot van een ijskoud biertje, want de vijf zat al in de klok. Volgens onze schoonzus S te K hoeft dat helemaal geen voorwaarde te zijn, want “
It’s always five o’clock, somewhere”. Verantwoording: foto's komen van Dagblad De Gelderlander.



Verjaardag van jongste zus dus vandaag. Ze is van '58, dus het jonge ding is ook bejaard geworden. Op naar Winterswijk, op de fiets. Heb het idee dat het elke dag warmer wordt. Bijpraten, wat te drinken; soepje, broodje en voor je het weet is het al weer ver na tweeën. Oudste zus moest even mee naar ons buitenverblijf: boekje op de e-reader zetten en intussen even plonzen in de zwemvijver. Dus eigenlijk zo'n dag dat je niet zo heel veel doet en toch uren bezig bent. Een blik op de lange-termijnverwachting levert relatief mooi weer op met dinsdag en woensdag een (regen)dipje. We gaan in overleg.