noordpolderzijl

noordpolderzijl

donderdag 4 april 2019

costa cálida

Na het actieve gebeuren in Granada werd het de hoogste tijd voor een paar dagen relatieve rust. W had van onze Deense buren op camping Suspiro del Moro vernomen dat camping Los Madriles in de omgeving van Cartagena zo’n fantastisch zwembad zou hebben, dus koers oost. De Costa Cálida (Spaans voor “warme kust”) ligt tussen de Costa Blanca (in het noorden) en de Costa Almería (in het zuiden). De havenstad Cartagena is de belangrijkste plaats aan deze kust. 


dinsdag 2 april: van granada naar isla plana 

Beetje achterhaald in deze tijd: contant afrekenen op een camping. El Suspiro del Moro wil graag klinkende munt en accepteert geen plastic geld. 2 Keer 18 € zorgt voor bijna een lege portemonnee. Gelukkig scheen de zon bij vertrek, dat maakte het leven weer een stuk draaglijker. Mooie foto weer op MeteoFrance (foto van de satelliet METOP-B, gemaakt op 1 april 21:43 u). De lichtvervuiling in het westen van Nederland is goed te zien (misschien moet je de foto even vergroten). 

Hadden we zondag geruime tijd de A92 gevolgd, vandaag was het van hetzelfde laken een pak. In Guadix (net voor de splitsing van de autovia) nog even onze standaard hofleverancier bezocht (met dank aan de Lidl-app). Onder meer brood en sinaasappeltjes gescoord: de hoogste tijd voor een picknickbrunz op een grote P tussen de vrachtwagens. 

Net na Guadix splitst de A92 zich, de hoofdroute buigt af naar het zuiden naar Almería, wij mochten de noordelijke tak volgen die onder de naam A92N richting Murcia gaat om vanaf de grens van regio Murcia plotseling A91 genoemd te worden. Bij Puerto Lubreras sluit de autovia aan op de A7 en via Lorca kwamen we bij Totana op de RM3 die ons naar Mazarrón bracht. Na het toeristengebeuren van Puerto de Mazarrón werden de weggetjes smaller, de huisjes lager, de wereld leger en arriveerden we uiteindelijk in Isla Plana. Voor 21 € per nacht wilde camping Los Madriles (code campercontact 19.411) ons wel herbergen. 

Leuk plekje met uitzicht op de Middellandse Zee. De camping heeft twee zwembaden (eentje buiten en eentje binnen), beide gevuld met warm zout water van 28° opgepompt uit een bron. Het water wordt elke dag ververst.  De foto van het zwembad is gemaakt op donderdag, het was de dag met de meeste bewolking.

V: 130.769; A: 131.067
Rijtemperatuur: 14 - 22 graden.

woensdag 3 april: @ isla plana 

Een stukje wandelen; vandaag: bij de zee rechtsaf. Uitgestorven dorpje, bijna alles gesloten. Wel de verplichte 10.000 stappen gemaakt. W een beetje (veel) zwemmen en verder niets. 




donderdag 4 april: @ isla plana 

Opnieuw een stukje wandelen; vandaag bij de zee linksaf. Koffie gedronken in La Azohia. Een cappuccino (die geen cappuccino was) en een espresso voor € 2,50 samen. Weer de 10.000 stappen volgemaakt en al wandelend tot de ontdekking gekomen dat een pas van mij geen 70 cm is maar slechts 68. 't Is maar dat je het weet! Het geeft ook een beetje inzicht in de diepgang van onze wandelgesprekken. W nog een stukje fietsen en een beetje zwemmen en voor de rest: niets.