noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 11 april 2016

Op naar de zon 13: van de costa dorada naar de costa brava

maandag 11 april: van Miami Platja naar Palamós

Eigenlijk te mooi om te vertrekken, maar we moeten verder: volgende week woensdag is het weer “oppasdag” en de dag daarop is het vergaderavond van de blauw-witte petjes.
“Brood is er wel, maar de bar is nog niet open”, dus daar hebben we maar niet op gewacht; als de bar open is moet de oven aan en het brood nog worden afgebakken. Het was inmiddels al half tien. Geef die mensen van de camping eens ongelijk: de weekendklanten (het is een echte Spaanse camping) waren gisteravond vertrokken en alles wat overbleef waren een viertal campertjes.
Het nadeel van campings in Spanje is overigens dat ze vaak de wifikoe willen uitmelken: één dagje internet kost hier maar even de lieve somma van € 6,00 (bij langer verblijf goedkoper), dus maar even afkicken met een nieuwe Tom Clancy op de e-reader. De camping is overigens niet zo duur: Acsitarief € 13,00 plus 50 cent toeristenbelasting pp/pn.
Er volgde een verplaatsing van 265 kilometer langs de kust waar we zo’n zes uur over gedaan hebben. Het eerste stuk schoot goed op langs Cambrils en de pretparken van Salou. Taragona moeten we ooit nog eens bezoeken en vervolgens kwam Calafell op ons netvlies te staan. Na Sitges kwamen we op een fantastische kustweg; alleen als daar een vrachtwagen met pech komt te staan en al het verkeer over één smal rijbaantje moet worden geleid, sta je zo maar een uurtje in de file.
 
 
Barcelona door (en onderdoor) was goed te doen en na Blanes kregen we het kersje op de maandagtaart: de G682 via Lloret en Tossa de Mar naar Sant Feliu. Onze ANWB-gids schrijft het volgende: “Eén van de mooiste trajecten van de Spaanse kust en voor caravans absoluut ongeschikt”, dus leuk voor het puzzeltje en B. en wat minder voor de bijrijder want die zat aan de “afgrondkant”. Er was amper verkeer op dit weggetje, de meeste weggebruikers waren fietsers.
Inmiddels hebben we de Costa Dorada ingeruild voor de Costa Brava (de woeste kust). Deze strekt zich uit van Blanes tot aan de Frans/Spaanse kust. We zijn weer neergestreken op camperplaats Empordarea in Palamós, vooral vanwege de wifi. Voor € 12,00 hebben we alle voorzieningen.