noordpolderzijl

noordpolderzijl

vrijdag 15 april 2016

Op naar de zon 14: eindelijk fietsen in palavas-les-flots

dinsdag 12 april: van Palamós (E) naar Palavas (F)

Het wordt tijd dat we weer eens serieus de kalender gaan bestuderen: nog één week te gaan. W. wilde graag terug naar Palavas om daar eindelijk te gaan fietsen. In het begin van onze reis moest één van onze elektrieke gevallen een dagje doorbrengen bij een Franse fietsenboer en moesten we ons per benenwagen verplaatsen. De “dos noches” dus maar inruilen voor de “deux nuits”.  Via de NII en wat varianten hierop van Palamós naar Le Perthus (grenscontrole, maar kleine toeristenbusjes mochten doorrijden), Perpignan, Narbonne, Beziers en vervolgens zeer verrassend via de A75 en de A750 naar Montpellier. Opnieuw naar de camperplaats bij de capitainerie.

Een leuk fietstochtje langs de boulevard en het strand naar de kathedraal van Maguelone (volgens de bordjes daterend uit de 12e eeuw, maar onlangs opnieuw opgemetseld), een kerk ergens in de bushbush verstopt. Een leuk bruggetje (Passerelle du Pilou) brengt voetgangers en fietsers naar de overkant van le Canal du Rhône sûr Sète, maar alleen van 13.00 tot 18.00 uur op weekdagen en op zondag iets ruimere tijden. Op andere momenten zijn de bootjes aan de beurt? Leuk dijkweggetje gevonden, maar helaas: dit liep dood. Dus maar een leuk ander pad genomen en bordjes "verboden voor fietsen" zijn toch alleen indicatief?
V: 67.792; A: 68.109
 
 
 
 
 
 
 
 
woensdag 13 april: muggen happen in Palavas
Opnieuw naar le Maison de la Nature, maar nu niet met de benenwagen maar op de velocipède (en dat gaat een stuk vlotter). Wel even gekeken hoe lang de wandeling een maandje geleden was: ruim elf kilometer. Het stikt in deze omgeving van de muggen en onder meer om de toeristen binnen de grenzen te houden wordt er door helikopters aardig wat zooi gespoten (het rook niet erg ecologisch verantwoord). Onderweg zagen we hoe men de giftanks aan het bijvullen was.
 
In het natuurpark een leuke vlonderpadwandeling door het natuurgebied gemaakt: Grains de Méjean. De jonge ooievaars op de nesten waren nu goed te zien.
We hebben nog een probleem. Tijdens het zoeken op internet naar “iets” een paar dagen geleden hebben we Google Translate gebruikt en we hebben de volgende vertaling genoteerd: “borst moet passen in de kopjes, maar mag niet morsen”. Nu kunnen we niet meer achterhalen waar dit verhaal eigenlijk over ging, het enige wat we weten is dat het een Spaanse site was.