noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 28 mei 2017

de maas

zondag 28 mei: @ Ittervoort

Regen, onweer en bliksem gooiden roet in het eten. De bedoeling was nog een dagje Rur te fietsen, maar na een grondige studie van het weer (Weerplaza, Buienradar, Weeronline en Donnerwetter gaven tegenstrijdige voorspellingen, dus deden we het maar weer ouderwets: even naar boven kijken) toch alles in- en opgeladen en het afwaswater van een paar dagen geloosd (wat kan dat spul meuren als er een paar dagen de zon op heeft gestaan). Een rustig tochtje (snelwegen vermijden s.v.p.) naar een voor ons bekende plaats Ittervoort.
In Ittervoort was het droog en na de koffie zelfs warm. Een tochtje langs de Maas moest het van W worden. Het is dan wel een bekend rondje (heen door Belgiƫ langs de Maas tot Maaseik de brug over en via het Julianakaal terug), maar je oog valt elke keer op nieuwe dingen. En in Belgiƫ val je soms van de ene verbazing in de andere. Waarom zie je bij dit bord bij de ingang van een kerkhof geen hondenskeletten liggen? Nieuw in onze route was het pontje van NL naar B over de Maas op de terugweg (sneed een heel stuk af!)
 
 
 
Onlangs op een website de term “asfaltbotsing” ontdekt: de plek waar op de grens twee verschillende soorten asfalt elkaar ontmoeten.
V: 92.862; A: 92.928