noordpolderzijl

noordpolderzijl

woensdag 28 februari 2018

via een omweg naar palomares


woensdag 28 februari: van zeneta naar palomares

Beoogd einddoel: het camperpark van Domingo bij Aguilas, waar W en ik vorig jaar september waren. Rijwijze: vermijden van snelwegen. Leuke route over smalle weggetjes, dwars door boomgaarden met citrusfruit en intens groene akkers (sla?). Dat ze hier nog voldoende water hebben voor al die gewassen! Er zijn trouwens nog best kale vlaktes, zoals bijgaande foto laat zien. Rijden van het ene betoverende dorpje naar het andere en van bouwval één naar bouwval zoveel. Na een uurtje of zo was ik het zat: nog 78 kilometer en dat zou bijna twee uur duren. Bij Casas Nuevas (een van de vele dorpen met die naam die Spanje kent) de instellingen van bijrijder Tom gewijzigd en vanaf dat moment ging het niet meer van bonke-bonk over de geitenkaas maar zoef-zoef over het gladde asfalt.
Voorraden aangevuld bij een grote supermarkt (een prijsvechter, maar toch bijna geen klanten) in Lorca en daarna door het begin van de costa del plastic en de vele niet-afgebouwde vakantiewoningen naar het zuiden, naar Aguilas.

Helaas “camperpark closed” op last van de politie. De omliggende campinghouders hadden geklaagd en dan hoeft er maar één stempeltje ergens te ontbreken (Spaans voor: de vergunningen zijn niet in orde) en de politie sluit de tent. Tijdje gebabbeld met Domingo, de eigenaar. Volgens hem was het de schuld van de Spaanse maffia, maar “maybe next year”. Voordeel van dit camperpark: aan zee, met de voetjes in het water. Nadeel: je kunt er niet veel kanten op. Juist dat laatste trok me wel aan: een paar dagen niks doen in een voorzichtig zonnetje. Je kunt niet alles hebben in dit leven.
De kustroute richting Vera gevolgd. Schitterend! Bij Villaricos schoot me te binnen dat er een eindje verder, in Palomares, een camping moest liggen. Vorig jaar hebben we een stop gemaakt aan het strand van Palomares, W. heeft er nog even voor dolfijntje gespeeld. Het is dus camping Cuevas Mar (Acsicode 2980) geworden, waar ik voor € 17,00 op het achterste gedeelte sta. Oeps: + 2 euro wifi per dag. Als W er straks is zijn we ook van die kosten af: gebruiken we haar telefoontje weer als internetverdeelpunt.

Misschien houd ik het hier wel even vol. In ieder geval een dagje naar links en een dagje naar rechts (op de fiets). Stay tuned.
V: 108.471; A: 108.681