noordpolderzijl

noordpolderzijl

zaterdag 24 februari 2018

naar valencia

zaterdag 24 februari: camperpark valencia

Via Beniscarlo (een uitstapje naar onze hofleverancier) langs de fabrieken van Benimar (wat maken die jongens mooie campers en wat stonden er veel op het parkeerterrein om verscheept te worden naar gelukkige eigenaren) via de snelle weg naar Camperpark Valencia in Bétera (een eindje buiten Valencia). De artisjokkenvelden maakten plaats voor sinaasappelboompjes en ook de eerste verkopers van grote netten vitaminebommetjes werden weer gespot. Er waren langs de N340 nog een aantal vrouwelijke anderen die hun producten aan de man probeerden te brengen, maar daarvan dacht ik “meisjes wat zullen jullie het koud hebben”.
En ja hoor: Roosje werkt nog steeds op de CP (wel een behoorlijk stuk dikker sinds de eerste keer dat ik haar zag – in 2014, maar misschien denkt ze van mij wel hetzelfde). Ik mag hier altijd graag vertoeven (niet alleen vanwege Rosia: redelijk prijsje, vriendelijk en behulpzaam personeel, alles bij de hand en een goede verbinding met hartje Valencia). Ook leuk van dit stekje is dat de camperplaats zijn eigen energie opwekt: boven de stalling staat een complete stellage zonnepanelen opgesteld. Moet eens navragen hoe het zit met “donkere dagen”, die zullen ze hier ook wel hebben. Nadeel is dat de standaardplaatsen geknepen zijn tot 4 ampère, voldoende voor een koelkast, verlichting en opladers; onvoldoende voor het elektrieke kacheltje. Er zijn (tegen meerprijs) nog plekken waar je 6 ampère tot je beschikking hebt, maar helaas pindakaas: uitverkocht!

Meteen maar kaartjes aangeschaft voor de metro naar Valencia voor morgen. Vanavond tijd genoeg om uit te zoeken wat ik van deze (qua grootte) derde stad van Spanje nog niet gezien heb of eventueel nog een keer wil bekijken. Volgens de dienstregeling gaat er in het weekend zo ongeveer elke 40 minuten een boemeltje en in iets minder dan een half uur sta je in het centrum.
Even een "bewijsfoto": géén twee maar drie stuks fruit per dag!

Nog maar een bewijsfoto dan. Zat vanmiddag bij de elektronische post een foto van mijn bezoekje van gisteren aan T en R in Peñiscola. Toch maar even plaatsen zodat alle mensen uit de buurt kunnen zien dat die lui nog in leven zijn (oeps: R nam de foto).

Geen haast meer: het is nog een kleine 700 kilometer naar Malaga en daar mag ik 20 dagen over doen. En voor W: eigenlijk is Europa veel te mooi om overheen te vliegen.
V: 108.069; A: 108.213