noordpolderzijl

noordpolderzijl

donderdag 27 augustus 2015

een paar dagjes luxemburg

Maandag 24/08: naar Luxemburg

Er was al vroeg de nodige activiteit op de tijdelijke camperplaats van de NKC in Westzaan: oprijplaten werden gebombardeerd tot afrijplaten en dus verplaatst van de achterzijde van een rij campers naar de voorzijde. Tegen half negen werden de eerste mensen wakker gemaakt: tja, als je vóór een ander staat moet je op tijd verkassen! Een groot aantal campers ging dan ook tijdelijk “elders” staan om het ochtendritueel af te werken. Voor W. niet echt leuk: dit wat haar eerste “niet-werk-dag” en ze moest er voor haar doen echt vroeg uit. Ook ons ontbijtje werd uitgesteld, ergens een uurtje later op een parkeerplaats aan de snelweg (zal inmiddels ongetwijfeld de A2 zijn geweest). Einde Sail-out!
Maastricht was geen echte hobbel meer, nog even en we kunnen er onderdoor! Boodschappen doen in Luik leverde een leuke omweg op: er was een weg afgesloten, maar op geen enkele manier werd aangegeven wat de alternatieve route was. Uiteindelijk toch weer (heerlijk: dwars door Luik) op de E25 naar het zuiden terecht gekomen en vanaf Bastogne (ongeveer) de binnenlanden van Luxemburg (direction Ettelbrück) in. Uiteindelijke doel: camping “in Gritt” in Ingeldorf nabij Diekirch, een leuke Acsicamping aan de Sûre; het bejaardenseizoen (en dus het Acsi-tijdperk) is weer begonnen. Vond het opvallend dat heel Luxemburg Franstalig is (in ieder geval wat verkeersaanduidingen betreft), heb het idee dat dat 36 jaar geleden anders was.

Dinsdag 25/08: fietstochtje rechtsom
Het leuke van fietsen langs een riviertje in een dal is dat je twee kanten op kunt: linksaf en rechtsaf! Vandaag werd het rechtsaf richting Diekirch (fietsroute PC 16) en plotseling waren we in Duitsland (de fietsweg naar Vianden was afgesloten). Is eigenlijk ook allemaal niet belangrijk: beetje fietsen is het doel, een route is het middel. Een lekkere “Dïekirch” in Diekirch vormde de beloning voor de barre tocht. Schitterend sanitair trouwens op de camping. De Grafenwalder-index uitgebreid met Luxemburg: in de middenmoot met 0,49 Euro.
 
 

Woensdag 26/08: fietstochtje linksom
Via Ettelbrück fietsroute PC15 richting Luxemburg. Aan het spoor tussen Ettelbrück en Mersch werd heel hard gewerkt (er reden geen treinen), dus er moest gefietst worden (niet stiekem de trein pakken naar Luxemburg en op de fiets terug – doen we een ander keertje wel). Vlak? Nee niet echt! Wel interessant fietsen. In Mersch aangekomen wielen van de fiets 180 graden gedraaid (de rest ook!) en dezelfde weg terug: ziet er overigens van de andere kant heel anders uit en de bulten die je een paar uur geleden mocht afdalen…..). Warm deze woensdag, de thermometer bij de Good Year in Ingeldorf gaf 30 graden aan, maar of het echt zo warm is geweest?






Donderdag 27/08: van het mobiele naar het stenen thuis
Tegen achten begon het te regenen, nooit leuk opbreken zo: in de regen de potjes legen, de fietsen in- en oppakken, afval wegbrengen, stroomkabel opruimen en meer van dat soort dingen. Wel leuk tanken: 97,5 cent per liter. Leuke route door Luxemburg (N7 naar het noorden); in Sankt Vith (België) de A27 op en via Duitsland (Aken) naar Lichtenvoorde (nooit meer doen deze route door Duitsland: druk, druk en druk, beter via Maastricht, Venlo en Nijmegen).