noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 24 augustus 2015

pensionadotochtje W: deel 1 - de Achterhoek

Maandag 27/07 tot zaterdag 01/08

Altijd gedacht dat de vrouwelijke tegenhanger van pensionado pensionada was, maar dat woord blijkt niet te bestaan. Het blijkt ook dat ik het woord pensionado regelmatig verkeerd heb gebruikt. Het schijnt dat een pensionado een gezonde, kapitaalkrachtige bejaarde is die volop van zijn pensioen geniet in een warm land. Zullen we het even analyseren?

Gezond: nou ja, W. wel
Kapitaalkrachtig: is heel betrekkelijk, we hebben niet te klagen maar mogen vanwege ons vroegpensioen wel 50 % inleveren
Bejaarde: net de puberteit achter de rug, dus nog lang niet bejaard
Genieten van het pensioen: yeppie!
Warm land: voorlopig nog even niet.

W. heeft dus een paar weken geleden ook de boekentas aan de wilgen gehangen en na een reeks sociale verplichtingen werd het de hoogste tijd om even twee weken helemaal niets te doen. Dat niets doen begon op maandag 27 juli met twee daagjes camping Roerdinkhof in het Woold bij Winterswijk. Best een leuke plek, maar met één groot nadeel: zowel de provider van W. (T-mobile) als van B. (KPN) weet dit plekje van Nederland absoluut niet te vinden en met (nog) drie oudjes in de lappenmand is dat geen geruststellende gedachte. Laat nu ook nog de bliksem de antenne van het Wifi-gebeuren enkele weken geleden een beetje veel hebben gemodificeerd, dan kunnen zelfs reeën die een paar meter van de camper lopen deze twee pensionado’s niet lang binden aan deze idyllische plek.

Het werd woensdag (na een dinsdags etentje in Winterswijk ter gelegenheid van het verjaren van W.) dus een verkasdag. Na eerst nog een blik geworpen te hebben op camperplaats Kirmesplatz in Rhede (net over de grens), toch maar besloten om door te rijden: de bomen gaven het terrein een wat somber uiterlijk. Ongetwijfeld zullen vele anderen daar anders over denken. Wij gingen naar SVR-camping “de Fontein” in Eibergen waar we drie nachten absolute rust hebben gehad. We hebben wel wat gedaan hoor! Op donderdag bijvoorbeeld naar de Cactus Oase in Ruurlo gefietst waar we Anny wel gezien hebben, maar zonder cowboyhoeden wel te midden van vele cacteeën. Het weer was deze dagen erg wisselend, fietsen over de Beltrumse kerkepaden is over het algemeen erg mooi, maar de regen maakt er wel een smeerboel van. Fijn dat de plaatselijke fietsenmaker meteen een oplossing had voor die lekke band: € 15,00 armer en een nieuwe binnenband rijker kon de tocht worden voortgezet. Kapitaalkrachtig die pensionado’s? Men zegt overigens dat een gemiddelde camperaar € 60,00 per dag uitgeeft aan de plaatselijke middenstand.

 



 
Een foto van de pensionado op haar eerste officiële niet-werkdag (1 augustus 2015): wel betaald worden maar niet hoeven te presteren.