noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 29 september 2015

najaarstocht: 1. voorbereidend weekend

Vrijdag 18/09 tot zondag 20/09: Wierden

Onze eerste pensionadotocht (samen) is nakende: de 25e hopen we te vertrekken. Eerst maar eens een weekendje “proefcamperen” om te kijken of alles aan boord is en we geen elementaire zaken zoals kerriepoeder, mierenlokdozen en ontstoppingsmiddel vergeten.

De keuze is gevallen op camperplaats de Huurne in Wierden: redelijk in de buurt en op zaterdag is er een shantykorenfestival in Rijssen (op fietsafstand). De Huurne is een fantastische camperplek, alleen jammer dat het door de vele regen van de laatste dagen behoorlijk drassig is. Eén tip: zet je karretje niet onder de eikenbomen in deze tijd van het jaar en vooral niet 's nachts. Op vrijdag tussen de buien door nog een droog fietstochtje kunnen regelen.

Zaterdag stond in het teken van de Zingende Padden uit Wapenveld, het Kamper Schokkerkoor, het Shantykoor Riessen uit Rijssen en de Leesanghers uit Enter. Er waren nog een paar andere koren, maar die hebben we niet zien optreden. Na de derde Klok van Arnemuiden (ik wist niet dat er zoveel varianten op dit lied waren) was het genoeg geweest. Mooie fietstocht langs de Regge, die van Diepenheim naar Ommen loopt, waar de rivier in de Overijsselse Vecht mondt. Opvallend was “de Dakhorst”, een waterbuffer langs de Regge met een heerlijk betonnen fietspad.

Weetje van de dag: Wierden is een kraanwatergemeente. Een gemeente mag zich kraanwatergemeente noemen als zij toezegt alleen nog water uit de kraan te schenken in het gehele gemeentehuis, dus geen bronwater meer. Oost-Gelre is overigens ook kraanwatergemeente.


Missie geslaagd: een leuk weekend en we hebben alles aan boord, zelfs de twaalf USB-kabeltjes met verschillend uiteinde.