noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 25 augustus 2015

pensionadotochtje W: deel 4 - Ittervoort


06/08 tot 08/08: Ittervoort

Donderdag werd het weer tijd om te verkassen, maar eerst in de stralende ochtendzon ontbeten op de Brouwersdam. Het begon al aardig druk te worden. De eerste kitesurfers scheerden al weer over het water. Via de snelste weg naar het zuiden van het land, dus voornamelijk autosnelwegen.

 
 
 
 
Camperplaats Ittervoort, ik was er al eerder geweest: € 10,00 voor twee personen, beetje stroom erbij en voor een eurootje redelijk snel internet, dus voor € 27,00 waren we twee nachten onder de pannen (in Ouddorp betaalden we dat ongeveer voor één overnachting).
Ittervoort werd uitgekozen omdat je zo heerlijk door België langs de Maas naar het zuiden kunt fietsen (in ons geval tot aan Maaseik) via de Belgische knooppunten en via Nederland weer terug (eerst langs het Julianakanaal dat hoog boven de weilanden ligt: één prikje met een breinaald in de dijk en het land komt onder water te staan; daarna door Ohé en Laak waar de Affligem dubbel een stuk minder smaakte dan een paar dagen geleden: nu kwam het Belgische nat uit de fles; bij Stevensweert deed de achterband van de fiets van W. pffff en op een huurfiets – zonder trapondersteuning – werd de tocht voortgezet via Maasbracht en Thorn). Het was warm die dag: 32 graden en zoals wel vaker werd dat ’s avonds en ’s nachts afgestraft met een gezellig onweer en flink wat regen. Oeps: fietsboekje buiten laten liggen, dus die heeft de nacht niet overleefd. Op zich geen punt want het was toch al behoorlijk gedateerd.
 
 

Vrijdag 07 augustus: en de zon maakte alles weer droog. De gerepareerde fiets kon opgehaald worden in Roermond en dat kwam goed uit: had nog steeds geen foto van de mond van de Roer. Op de fiets (W. mocht extra trappen) naar Roermond. Mooi tochtje, bij een temperatuur van 32 graden gekeken naar het schutten van een paar beroepspoepers in de sluis in het lateraalkanaal bij Heel: wat een geweld en wat een verval; lief klein pontje gepakt om de Maas over te steken. Fiets omgeruild bij de fietsenmaker op het station. Eindelijk foto’s gemaakt van de monding van de Roer in de Maas, een hernieuwde kennismaking met het klokkentorentje met de draaiende beelden tegenover het VVV-kantoor op de markt en via Thorn en de Spar terug om nog een paar uurtjes te kunnen relaxen.
 
 
 
 

’s Avonds tegen half tien begon het opnieuw te regenen en dat heeft het met korte en lange onderbrekingen de hele nacht gedaan. Op zaterdag “toeristisch” door Duitsland naar de Achterhoek terug, waar we op tijd waren om op zondag de man met de zeis de tweede eik te zien vellen: zo heb je vier oudjes en enkele weken later heb je er nog maar twee.