noordpolderzijl

noordpolderzijl

dinsdag 25 augustus 2015

pensionadotochtje W: deel 3 - Goeree


04/08 tot 06/08: Ouddorp

Dinsdag 04 augustus begon regenachtig, maar het beloofde redelijk weer te worden later op de dag: een echte verkasdag dus. Tijdens mijn Maastocht was ik “in vervoering” geraakt van Goeree, er was dus niet veel overredingskracht nodig om W. mee te krijgen naar de duinen, stranden en fietspaden van wat vroeger ooit een eiland is geweest. Een kleine honderd kilometer moesten er worden afgelegd en OBBB had weinig moeite met het verkeer rond Rotterdam, Vlaardingen en Rozenburg (wat een verschrikkelijke omgeving eigenlijk). Op Voorne-Putten was de N57 al snel gevonden en die bracht ons in een oogwenk over de Haringvlietdam naar Ouddorp, waar camperpark de Klepperstee nog een paar plekjes vrij had en we door middel van het inschuiven van ons bankpasje in de daarvoor bestemde gleuf toegang verkregen tot het terrein waar de meeste campers weer schitterden door afwezigheid omdat ze dag doorbrachten op de Brouwersdam.
 
Het weer werd er inderdaad beter op: het werd tijd voor een sentimental journey (tenminste voor mij, voor W. was het allemaal nieuw): een fietstocht langs de noordkant van het eiland naar de Haringvlietdam en via Stellendam en Goederede (wat is verschrikkelijk mooi plaatsje!) via het strand terug naar “huis”, immers: thuis is waar ons busje staat. We konden de verleiding niet weerstaan om neer te strijken op een rustig terras van een van de vele strandpaviljoens om een ijskoude Affligem dubbel naar binnen te werken. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat: de Vlaamse bruine kwam uit de tap!
 

Ook woensdag de vijfde bracht schitterend weer. Onze fietsen brachten ons over de Brouwersdam naar Schouwen-Duiveland waar we de beruchte badplaats Renesse een bezoek brachten. Wat een kermis en dat terwijl de jongeren ongetwijfeld nog in hun bed lagen! Voertaal Duits en veel te druk: dan is Goeree een verademing! Via de dam (waar we opgeschrikt werden door de fluit van de museumstroomtram die een paar dagen per week rijdt), het haventje van Ouddorp en de Jumbo (een mens moet blijven eten en drinken) terug naar “huis”, waar het lekker rustig was, immers het merendeel van onze buren had een dagarrangement “Brouwersdam” geboekt.