noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 15 mei 2022

kleinkind 10

Nee, we hebben er niet zoveel dat je het aantal met twee cijfers moet benoemen: we hebben er maar vier, maar voor het gemak gebruiken we de leeftijd zodat we een nummer 12, 10, 9 en dan ook nog een 7 hebben. Dit weekend was rugnummer 10 aan de beurt om een weekendje met opa en oma door te brengen. Dat betekende dus verkassen naar een kindvriendelijke camping want wat heeft zo’n aap dat leeft aan alle kanten er aan om haar (inderdaad: een meisje) tijd door te brengen tussen half-demente bejaarden op een camperplaats? Het werd dus camping De Twee Bruggen in Miste bij Winterswijk. Binnen- en buitenzwembad en meer van dat moois. Helaas doen ze niet aan ACSI-korting, dus je mag de volle mep betalen: € 44,40 per nacht voor twee volwassenen en een kind. En dan is het nog niet eens hoogseizoen. Gelukkig hebben we nog een aantal (inmiddels overleden) sponsoren, dus hier komen we ook wel weer overheen.

Gisteren hebben we ook overleefd. Inderdaad: het was vrijdag de dertiende. Vrijdag de dertiende wordt door veel mensen als een ongeluksdag beschouwd, wegens de combinatie van vrijdag en dertien. Voor de volledigheid: er zijn landen die er anders over denken: Griekenland en Spanje bijvoorbeeld beschouwen dinsdag de dertiende als een ongeluksdag en in Italië moet je op vrijdag de zeventiende juist uitkijken. Bij deze onberedeneerbare vrees voor vrijdag de dertiende hoort de schitterende term “paraskevidekatriafobie”. Nee ik verzin het niet: we hebben dat woord overgenomen uit het Engels waar ze het hebben over “paraskevidekatriaphobia”. Ik geloof niet in bijgeloof maar is het niet toevallig dat de Apollo 13 verongelukte (bijna) op vrijdag 13 april 1970 nadat het twee dagen eerder om 13:13 gelanceerd was. Er ontplofte een zuurstoftank, waardoor de bemanning feitelijk schipbreuk leed. Om het verhaal compleet te maken: de missie was begonnen op platform 39 en het was de dertiende missie vanaf dat platform. En 3×13 is 39. Nee, ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

zaterdag 14 mei: @ miste (bij winterswijk)

Een stralende (halfbewolkte) dag. Het uitslapen van W moest beperkt worden (vond ik) en na de afbakbroodjes (lang leve Omnia) via de Aldi in Groenlo naar de Kötteldiek. De Aldi voorzag ons van (bijna) alles wat kleinkind 10 nodig heeft. Alleen de heksenkaas (niet in het assortiment?) en de boterhamworst (uitverkocht) mocht W later ergens anders scoren. Na de douche en de kranten kleinkind 10 ophalen en naar de Twee Bruggen in Miste (vlak bij Obelink, dan weet je het wel). Beetje onbenullig grote camping, voertaal Duits. We stonden dan ook als enige Nederlanders op een Duits veldje. Eigenlijk NOSC (niet ons soort camping) maar het kon de goedkeuring van kleindochter helemaal wegdragen: speelgelegenheid, twee zwembaden, een ijscoboer en vooral de volledige aandacht van opa en oma. Na het zwemmen (de dames dus) een rustmoment met een potje Bingo en een kleurplaat van Belle en het Beest (alvast de opmaat voor de voorstelling van morgen), oma deed ook of ze kind was en had haar eigen kleurplaat. Tante Bet had gekozen voor een bbq-achtig etentje met natuurlijk heksenkaas en worstjes. U vraagt, wij draaien. Een beetje gezonde rauwkost compenseerde de vette hap. En nee: als je mag kiezen ga je niet afwassen, dus W moest het alleen doen. Later bleek dat elk sanitairgebouw twee afwasmachines heeft waar de vaat in vijf minuten voor je schoongespoeld wordt. Weet ik dat voor morgen, dan ben ik aan de beurt. Tegen negenen: diepe rust. Een mooie dag! En morgen? Morgen is er weer een dag. Belle en het Beest staan op de agenda. Voor de dames dan, het echte beest blijft bij de camper.

zondag 15 mei: @ miste (bij winterswijk)

Diepe rust tot kwart voor acht. Kan ik mee leven. Een spelletje bingo ‘s morgens om kwart over acht, lang geleden. Buiten ontbijten, gezellig met zijn drietjes. Gelukkig gisteren een heel brood gekocht, niet meer gewend aan jonge eters. Oma vond dat 10 moest leren midgetgolfen, dat werd dus de ochtendgymnastiek. Helemaal wanneer je 1.900 stappen naar de baan moet maken, je balletjes slaan en vervolgens weer 1.900 stappen terug. Had ik al niet gezegd dat het een beetje onbenullig grote camping is? De resultaten van het spelletje? Kijk naar bijgaande foto. Voor iemand die nog nooit heeft gemidgetgolfd deed 10 het niet slecht. Voor de lunch konden de dames nog fijn van het binnen- en buitenbad gebruik maken (en weer 1.900 stappen heen en hetzelfde aantal terug). 

Na een robbertje rummicub vertrokken de meisjes naar Doetinchem voor een voorstelling van Belle en het Beest en kon ik een fietstocht door de omgeving maken. Mooi: Bredevoort, Aalten, de groene grens over en aan de Duitse kant de Kreuzkapellenweg en via Barlo, Woold en Miste terug naar de toko, waar de Amerikaanse Vogelkers (volgens mijn app Plantnet met een waarschijnlijkheid van 58 %) weer verschrikkelijk weezoetig aan het meuren was. Speciaal voor fietskilometerspecialist C te L: 35 kilometer op het Chinese Wonder. Een mooie dag! Volgens ons heeft 10 genoten en daar doen we het toch voor! Een warme dag, 26 graden of zo! En morgen? Morgen is er weer een dag, eventjes naar de Kötteldiek, kunnen we dinsdag weer wat ondernemen.