noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 19 oktober 2020

de laatste ronde – 4: de twee eindetappes 

Beetje frisjes vannacht in Delfzijl. Voor het eerst deze tocht onder de 10 graden bij het opstaan. Snel de kachel aan en warme koffie! Binnen een half uurtje is het maar zo tien graden warmer. De 2 kwH stroom die ik kreeg voor 1 € was om 8:03 uur vanmorgen verbruikt, tenminste: dat vond de blauwe paal en weigerde nog elektriciteit door te geven. Die twee kilowattuur voornamelijk besteed aan het opladen van allerlei accu’s, het laten draaien van de koelkast en de verlichting. Alles weer goed vol, dus opnieuw een Euro in de gleuf gooien is niet nodig. De havenmeester had gisteravond al 12,50 € stageld geïncasseerd. Volgens Buienalarm was het droog vanmorgen, maar ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat er druppels op de bus vielen en dat die druppels beslist niet van een sproeiinstallatie afkomstig waren. 

Alle 25-of-zo plaatsen op de camperplaats waren bezet vannacht en er stond precies één Duitse camper. Veel vroege vertrekkers, misschien wel net zo snel als onze koning en zijn gevolg uit Griekenland. Nog een keer zo’n blunder en we gaan met zijn allen “Willempie….” zingen. Voorlopig houden we het maar op “Hij was weer eens een keertje een beetje dom”. W is het helemaal niet met me eens, waarvan akte. Hebben we er nog een extra gespreksonderwerp bij.

zondag 18 oktober: @ bentelo 

Richting huis, einddoel voor vandaag: Bentelo in het Twentse land. Het begin (door Groningen) en het eind (door Overijssel) snelwegvermijdend om leuke weggetjes te kunnen rijden, het stuk door Drenthe van Assen tot Hoogeveen via de A28, anders zou het helemaal niet opschieten. Vertrokken in de regen, toen kwam de zon die voor een dauwsluier over de velden zorgde en Nederland weer eens heel mooi maakte. In Drenthe werd de wereld heel klein en pas in de buurt van de Lemelerberg, de Holterberg en de Hellendoornse berg werd het zicht weer beter. 

John van de Bentelosche Esch incasseerde 15 € en wenste me alvast een prettige jaarwisseling, nadat ik hem verteld had dat ik dit jaar niet aan kerstkaartjes zou doen. Je kunt het toch niet altijd over je kleinkinderen hebben? Voor het eerst sinds een paar jaar het “zoemertje” voor de dag gehaald, vooral om te kijken of hij het nog doet. Hou niet zo van elektrisch verwarmen, de warmte die je krijgt is van het type “hete kop en koude poten”. Volgens W is dat een fabeltje, maar ik ben serieus van plan om het proefondervindelijk vast te stellen door een aantal thermometers op verschillende hoogtes in de bus te hangen. En waarom zou de gasverwarming in de bus al zijn openingen bij de bodem hebben, toch? 

Zondag, dus de meeste weekendgasten vertrokken. Een zeer vaste gast bleef staan, heeft waarschijnlijk iets meer ruimte in zijn camper dan ik heb.



Beetje bloggen, beetje lezen, beetje puzzelen, een immens grote afwas wegwerken (hier hebben ze een afwasbak met warm water binnen in het sanitairgebouw!), beetje poetswerk en voor de verandering stond er weer eens pasta op het menu, nu in de variant met doperwtjes. En voor je het weet is het weer een latertje geworden, dus een uur of elf. 

V: 154.876; A: 155.048
Rijtemperatuur tussen de 9 en 10 graden; wisselvallig ruitenwisserwerk 

maandag 19 oktober: @ home 

Wakker worden met een brievenbus vol mailtjes. Zou het verhaal over de punaises van gisteren nog erg kunnen uitbreiden. Er werden per digitale post voldoende suggesties gegeven. Ik zou ondermeer de volgende termen aan een nadere inspectie kunnen onderwerpen: punaisepoetser, punaisezeiker, kommaneuker, azijnpisser, mierenneuker en de Achterhoekse namen voor punaises: duumspieker en doemspieker (afhankelijk in welke regio je woont). Ook zou ik kunnen vermelden dat iedereen die het niet met mij eens is volslagen krankzinnig is. Ook zo'n fijne uitspraak van Maarten van Rossem. Geen zin in. Naar huis, want het is herfstvakantie en dat betekent dat de kleinkinderen wachten. 

Zat nog een beetje tegen: Rijkswaterstaat had besloten de N315 af te sluiten en vergeten Miep van Google Maps daarover een berichtje te sturen. Kleine 10 kilometer omgereden, niet erg: weer nieuwe wegnamen aan mijn verzameling toegevoegd. En na de kleinkinderenoppascentraleperiode? Alvast de kerstboom opzetten om het thuis nog gezelliger te maken, jezelf afsluiten van de buitenwereld en gaan wachten op de onvermijdelijke faillissementsgolf die er komt? (Net als Mathilde Bezema uit Assen. Ja, in Groningen en Drenthe moet je het Nieuwsblad van het Noorden lezen, kom je dit soort interessante informatie tegen.) Is een optie. Maar misschien komt er nog wel een allerlaatste ronde door Nederland, samen met W: de avonden worden erg lang. 

V: 155.048; A: 155.086
Rijtemperatuur: 9 graden.