noordpolderzijl

noordpolderzijl

woensdag 12 juli 2017

ontgroepen in elburg

maandag 10 juli: @ elburg

Best gezellig zo’n familieweekend en fijn dat alles droog ingepakt kon worden. Voor ons Puzzeltje niet zo’n probleem, maar de grote gezinstent van junior wil je niet graag nat meenemen, vooral als het vakantievertrek voor eind deze week gepland staat. Wel druk zo’n weekend: W moet bijslapen en ik moet ontgroepen.
Neus van Puzzel naar het noorden gestuurd: even afscheid nemen van de camperplaats aan de Havenkade in Elburg (campercontact 13450; sanitair in het havengebouw en voor een tientje of zo sta je op één van 18 plekken, inclusief stroom). Wanneer je nog gebruik wilt maken van dit mooi gelegen plekje moet je vlot zijn: na de Botterdagen (begin september van dit jaar) gaat de haven op de schop en in de plannen is er geen plaats meer voor campers. De gemeente had nog wel een alternatieve locatie aan de Kamperdijk in gedachten, maar is teruggefloten door de gemeenteraad. Er wordt beweerd dat de Recron en twee plaatselijke recreatiebedrijven (camping Veluwe Strandbad en camping Old Putten) een babbeltje hebben gemaakt met de raadsleden die vervolgens een stokje voor de plannen van de ambtenaren hebben gestoken. “Het aanbieden van camperplaatsen is géén taak van de gemeente” heeft de raad begin dit jaar in meerderheid vastgesteld en dat terwijl ze sinds 2011 het aantal plaatsen hebben uitgebreid van vijf naar achttien en de overnachtingstarieven hebben gehalveerd (was in 2011 € 15,00, exclusief toeristenbelasting). Weer zo’n unieke locatie die dank zij de Recron verdwijnt. Even de Vispoort door en je bent in het historische stadje en de nostalgische botters op zichtafstand.

Volgens de boekjes is campergedrag niet toegestaan in de haven, maar de barbecues van zowel camperaars als de vele plezierbooteigenaren maakten overuren, stoeltjes stonden buiten en luifels waren uitgedraaid. Na de rib-eye met velderwtjes moest de zetel naar binnen en de ramen op een kiertje: donkere wolken pakten zich samen. Helaas werkte de beloofde wifi voor de havengasten van geen meter, was het signaal van de chinees aan de overkant te zwak en waren de 20 andere zendertjes beveiligd met een wachtwoord. Gelukkig had de aangeschafte krant twee bladzijden met puzzels en met een drupje rood werd het donker en bedtijd. De koelkast en een paar ledlampjes konden de stroompaal niet bewegen om in staking te gaan: verantwoord doorlussen is ook een kunst. Het was weer gezellig met mezelf.