noordpolderzijl

noordpolderzijl

zaterdag 5 juni 2021

achterhoek: daar waar je vanaf de camping naar je vrijwilligerswerk kunt gaan

woensdag 2 tot vrijdag 4 juni: @ eibergen

Geen fietstochtjes meer. Er moest gewerkt worden, vrijwilligerswerk is ook werk en vrijwillig is wat anders dan vrijblijvend. Twee diensten op de elektrocar op woensdag- en donderdagochtend. De elektrocar brengt mensen met een (tijdelijke) mobiele beperking uit Lichtenvoorde (en nabije omgeving) naar hun alledaagse bezoekjes. Denk daarbij aan een afspraak bij de huisarts, de fysiotherapeut, naar de kapper, bij iemand op de koffie of gewoon even winkelen.  
Afwisselend werk: donderdagmorgen bijvoorbeeld een aantal bejaarde dames voor het eerst sinds lange tijd naar het zwembad gebracht voor het (hopelijk weer) wekelijkse sportuurtje. Op bijgaande foto staat het karretje te wachten bij het zwembad. Het is kleinschalig vervoer op maat van deur tot deur. We hebben in Lichtenvoorde een clubje van enthousiaste vrijwilligers die volgens een rooster hun vaste diensten draaien. Een half jaar heeft de car vanwege corona noodgedwongen stilgestaan, maar gelukkig voor de passagiers en de chauffeurs kan er sinds eind april weer gereden worden. De ritten met de elektrocar zijn gratis, maar een vrije gift is van harte welkom. De inhoud van het giftenpotje wordt gebruikt voor onderhoud en verzekering. Ook de gemeente subsidieert het project.

W heeft de twee ochtenden ook zeer nuttig besteed: uitslapen en op de fiets een ijsje halen. Niet naast de deur, dat dan weer wel. Vergeet even de uitgebreide poetsbeurt te vermelden, nee niet haar lijf, maar de binnenkant van de camper.

Op de Fontein weet men ons te vinden, dus aan bezoek geen gebrek: op woensdag een vriendin en op donderdag de kleinkinderen die (zeer dapper) het ijskoude water ingingen. En niks is daarna fijner dan smullen van de lekkere dingen die horen bij een bbq-etentje bij opa en oma voor de camper.


Vrijdag een verplaatsing naar een andere camping in de Achterhoek, maar daarover meer in een volgend verhaaltje.