noordpolderzijl

noordpolderzijl

maandag 23 mei 2016

drie tussendoortjes

Het grote voordeel van niet meer hoeven te werken is dat je even een “break” kunt nemen wanneer je daar zin in hebt. In anderhalve week hebben we dat drie keer gedaan. Geen lange verslagen dit keer, alleen korte vermeldingen van overnachtingsplaatsen en bijzonderheden en (wanneer ik er aan gedacht heb) een foto.

11-13/5: Roerdinkhof – Winterswijk/Woold
De broer van W. (met vrouw en hond) kwamen terug van een vakantie naar Zuid-Frankrijk. Even de familiebanden verstevigen op een leuke kleine camping in de omgeving van Winterswijk. Roerdinkhof is een oud Scholtegoed en heeft naast een mini-camping ook groepsaccommodatie en een boerderijrestaurant. En gelukkig: de wifi deed het weer. 15€ per nacht, douchen 50 ct.
 
 
 
15-17/5: het Höfte – Saasveld (gelukkig hebben we de kachel nog!)
Kleindochter één afgezwommen, kleindochter twee vier geworden, kleinzoon één na een weekendje logeren weer naar huis en W. een drukke agenda; dus: tijd om (in mijn eentje) een paar dagen helemaal niets te doen. Toevallig het Höfke in Saasveld tegengekomen, een SVR-camping met als extra een paar goed verharde camperplaatsen met een fantastisch uitzicht. Voor 15 € all-in per nacht (inclusief wifi) sta je heerlijk rustig en kun je gebruik maken van de faciliteiten van de camping. Alleen jammer dat op dinsdag om 7.00 uur een grote witte doos meende te moeten vertrekken en vertrekkende grote witte dozen zijn zelfs zonder gehoorapparaten goed hoorbaar.
19-22/5: tusken de marren – Akkrum
 
 
 

Vriendje is 65 geworden en krijgt van de naaste familie een zeilweekend op de Weduwe (een grote tjalk) aangeboden. Vriendjes en buren mogen op zaterdag meevaren. Net twee dagen druk geweest voor de blauwwitte petjes (leuk hoor dat vrijwilligerswerk) dus in de late namiddag afgereisd naar Akkrum. Camping/jachthaven Tusken de Marren heeft sinds kort een aantal camperplaatsen aan de havenrand waar je tegen afdracht van € 15 per nacht (en eventueel € 2 voor stroom) kunt genieten van het afwisselende Friese weer: donderdag lekker met een heerlijk zonnetje, op vrijdag is – volgens een Fries die ik tegenkwam bij het toiletgebouw – de weersvoorspelling door een Groninger gemaakt (er wordt van alles beloofd maar er klopt niets van) en zaterdag uitstekend weer voor een leuk vaartochtje over het Snekermeer. Op zondagmorgen mogen we al weer naar de Achterhoek voor een ander feestje.