noordpolderzijl

noordpolderzijl

donderdag 12 mei 2016

problemen met de koelkast

Tijdens ons reisje naar Spanje bleek de koelkast kuren te vertonen: van de drie standen waren er nog maar twee mogelijkheden overgebleven en juist de derde mogelijkheid (koelen op gas) zouden we het komend Hemelvaartweekend nodig hebben, immers een camperplek zonder wat voor voorzieningen dan ook. En zoals dat meestal gaat: je verslonst het een en ander zodat je niet meer op het laatste moment bij de dealer terecht kunt. In het blad van de NKC was me ooit een keer een advertentie opgevallen van een camper pitstop service in het Brabantse land, dus omdat W. heel dringend wat vriendschapsbanden moest aanhalen het nuttige met het aangename verenigd: de nodige spullen ingepakt en er in mijn eentje een leuk tripje van gemaakt.

Maandag 1 t/m woensdag 3 mei: Liempde, Ittervoort, Schloss Moyland

Op maandag al vroeg op pad, immers voor de pitstop service kun je je niet aanmelden maar geldt first in, first out. Door een pechgeval op de A12 en de logische korte file was ik dus nummer twee in het rijtje bij Liba Campers. Laat nu nummer één de tijd tot aan de koffiepauze nodig hebben! Het wachten wordt aangenaam gemaakt door het verstrekken van goede koffie en het leveren van gratis wifi. Duurt het langer dan dat je kunt stilzitten, kun je gebruik maken van een leenfiets om de omgeving onveilig te maken. Na de koffiepauze was het puzzeltje aan de beurt: het kost een beetje, maar dan heb je ook wat. Voor noodgevallen een aanrader: liba camper pitstop service in Liempde. Op maandag, woensdag en vrijdag in het voor- en naseizoen kun je er zonder afspraak terecht. Kijk wel eerst even op libacampers.nl of ze open zijn: feestdagen en vakanties vallen namelijk buiten de openingsperiode. Verder geldt: het gaat om kleine noodwerkzaamheden van maximaal twee uur. In alle andere gevallen eerst een afspraak maken.
Rond kwart voor twaalf stonden puzzel en ik weer voor het hek: puzzel met een gerepareerde koelkast en ik met een betaalde rekening. In ieder geval verzekerd van koud bier het komend weekend (overigens: onbedorven eten is ook een pré).

Op naar Ittervoort voor een (herhaald) bezoek aan de camperplaats daar: redelijk goedkoop, alle voorzieningen (ook wifi) en (wat het belangrijkst is) een rustige, gemoedelijke sfeer. De plaatselijke Jan Linders geplunderd en voor de rest: niets!


Dinsdag een rustig tochtje  van Ittervoort naar Schloss Moyland. Nog niet druk op de camperplaats, maar wel reeds een groot aantal gereserveerde plekken voor het aanstaande weekend. Op hoogtijdagen ziet het er uit als op bijgaande foto, nu telde ik 10 campers op het terrein. Een (Nederlands) heethoofd vond hier nog dat ik mijn stekker in het verkeerde contact gestopt had, maar moet je daar over vallen als er nog vijf gaten in dezelfde paal vrij zijn, de nummertjes amper leesbaar en de plaatsaanduidingen niet helder? Thuis aangekomen puzzel nog even laten schoonspuiten door de boys van de plaatselijke wash-and-go en dan staat niets een prettig reisje naar België nog in de weg.