noordpolderzijl

noordpolderzijl

woensdag 10 augustus 2016

delft en omgeving

04 tot 08 augustus: uitvalsbasis Abtwoudse Hoeve Delft

Nog één maand regulier oppassen op kleinzoon Q en dan loopt ons “contract” af. Ook deze keer kozen we voor onze vaste uitvalsbasis: camping Abtwoudse Hoeve in Delft. De luchtfoto hebben we met stilzwijgende toestemming geleend van Cor Harteloh Luchtfotografie, de foto geeft de camping in 2013 weer.

V: 74.533; A: 74.676
 

tourist tram Den Haag
Als dank voor bewezen diensten (vier jaar lang regelmatig en af en toe onregelmatig oppassen) kregen we “een-verrassings-dagje-uit” aangeboden. Het werd de nieuwste attractie van Den Haag, de Tourist Tram van het Haags Openbaar Vervoer Museum die dit jaar voor het eerst met voertuigen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw zijn ritje maakt van het centrum van Den Haag naar Scheveningen-Strand. Je kunt on en off hoppen op een groot aantal plaatsen. Ons begin- en eindpunt was het Kerkplein. Gehopt hebben we bij het Kurhaus en de haven (Statenlaan). Helaas lag een deel van het tramnet op zijn gat vanwege renovatie van de tramtunnel, zodat een deel van de binnenstad niet vanuit de geel-groene monsters bekeken kon worden. Toen het net na de noen ook nog strakblauw werd in het Scheveningse kon de dag niet meer stuk. Een trein- en tramgek kun je geen beter cadeautje geven.

 
 

varend corso
Onder het motto “beeldschoon” was het ook dit jaar drie dagen dolle pret op het water in de Rijnmond (vrijdag), het Westland (zaterdag) en Delfland (zondag). Wij maakten de Delflanddag mee en bekeken na een toeristisch fietstochtje in De Lier de doortocht van het varend corso: zo’n veertig boten deden hun best de mensen de motregen te laten vergeten; ook de meisjes op de boten hadden goed naar de weersverwachting geluisterd en de kleding aangepast aan de beloofde 25 graden. In trui en regenjas fietsten we via Schipluiden (big party) naar Delft waar we de vlootschouw in de Zuidkolk nog konden meemaken.

 

 
Met de slogan “morgen cholesterol, vandaag rock-en-roll” (vrij naar Dimitri Verhulst) in ons achterhoofd zag onze lunch – gekocht bij de Jumbo in Delft – er weer erg verzorgd en vooral voedzaam uit en konden we daarna onder het zingen van het Westlandlied “Dat is het Westland, Europa’s tuin en Neerlands hart” met de wind achter (zoals gewoonlijk) terug naar onze uitvalsbasis, denkend aan tomaten, komkommers, paprika's, orchideeën en meer producten uit de glazen stad.