noordpolderzijl

noordpolderzijl

donderdag 28 juli 2016

een (nog korter) weekje achterhoek

zondag 17 juli: saasveld

Het is inderdaad géén Achterhoek: Saasveld ligt in Twente.  Westerlingen rekenen de Achterhoek tot Twente, dus mag ik als oosterling voor één keer Twente tot de Achterhoek rekenen. Saasveld - ik was er met Pinksteren nog - ligt in de onmiddellijke omgeving van Albergen en daar moest ik op maandagmorgen zijn in verband met de zoveelste ernstige ziekte van één van onze Chinese wondertjes op twee wielen. Bij het ziekenhuis van Winterswijk had een onverlaat het sleuteltje uit de fietsaccu getrokken en … (weggegooid, opgegeten, ingelijst?); yep: het was het reservesleuteltje! Nee, geen sleutels bij kunnen laten maken, nee meneer: zo doen we dat niet. Hoe we het wel voor u kunnen oplossen? Fiets inleveren bij de dealer, accu loszagen, accu opsturen naar de importeur, nieuwe kop op laten zetten, terug laten sturen en dat doen we allemaal voor een bedrag tussen de 50 en 100 Euro, maar daar hebt u dan ook twee gloednieuwe sleuteltjes voor!  Inderdaad: € 95,00 ligt binnen deze grenswaarden!
Ik heb de camperplaats al eerder genoemd (mei van dit jaar), maar toen helaas met een niet geheel correcte naam (het moet zijn de Höft) en de prijs all-in voor één nacht heb ik toen ook verkeerd weergegeven: je bent al voor een tientje klaar. Het blijft er onverlet mooi en nu deed de buitenkachel zijn werk. (www.dehoft.nl)

maandag 18 tot woensdag 20 juli: camping de Fontein in Eibergen
Het was dus een kort ritje naar Albergen, vouwfiets inladen, afrekenen (wel in omgekeerde volgorde) en wegwezen naar Eibergen, deze keer SVR-camping de Fontein (www.defontein.nl). We komen er elk jaar wel een paar dagen: rustig, gemoedelijk en erg schoon. De hoge bomen geven voldoende schaduw om de koperen ploert te verdragen. De vraag is of het er in de toekomst zo rustig blijft: de N18 komt vlak naast de camping te liggen.

Bij het opstaan (de 19e) geeft Jodokus - ons weerstation in de bus - 14.5 graden aan: ongetwijfeld correct. Als ik naar buiten kijk is het strakblauw, maar Jodokus vertelt dat daar niets van klopt: zwaarbewolkt moet het zijn – Actionkwaliteit?
 

Mijn eerste AOW-dag (inderdaad 65 jaar en 6 maanden) hebben we voor een groot deel op de fiets doorgebracht: klaverblad fietsroute Ellewick vanaf het Muldershuis in Eibergen. Wel de route een beetje aangepast zodat we het mooie stukje langs de Berkel in de buurt van Oldekotte hebben kunnen fietsen. Overigens ook regelmatig de weg kwijt in Duitsland, zodat na afloop van de tocht in plaats van de geplande 26 kilometertjes het rare getal 53 op de teller stond. Maar wel in Ellewick gepauzeerd bij de ganzenman.

Dinsdag stond in het teken van wat mantelzorgen voor de twee oude meisjes, vanuit de Fontein zijn de twee woningen goed befietsbaar. En dan is het al weer betaaldag (en dan hoort er iets te komen over tijd, vliegen en plezier).