noordpolderzijl

noordpolderzijl

zondag 5 april 2020

een puzzel in plaats van een pössl 

voorlopig: @ home 

“Het is een ochtend als in een kinderboek. De lucht is blauw en hier en daar drijft een schapenwolkje. Het gras is helder groen, aan de struiken groeien prille blaadjes.” 

Ik had het zelf kunnen bedenken, maar Aleid Truyens was me voor (Volkskrant 21 maart 2020). 

Maandagmiddag invallen op de elektrocar, donderdag een orgel en een klavecimbel naar Eersel brengen, vrijdag een lange Matheus Passion in de kerk van Zieuwent uitzitten, zaterdag feestje van Piet en paasmaandag met de camper vertrekken naar Portugal. Tja, allemaal notities in de agenda maar wel met een dikke streep er door. Een puzzel maken in plaats van reizen met de Pössl. Jammer, maar het is niet anders. 

Het busje staat weer geschorst op stal. Wel APK-gekeurd en met nieuwe schoentjes (geschikt voor alle seizoenen, dus voorlopig geen omkijken meer naar) en getaxeerd want ondergebracht bij een nieuwe verzekeringsmaatschappij (betere voorwaarden tegen een zachter prijsje). 



En wij? We wachten op betere tijden! De dagen kabbelen als een gelijkmatig rustig stroompje voorbij. Vast begin: de krant en een ouderwetse pot koffie. Andere regelmatig terugkerende bezigheid (bijna dagelijks): een fietstocht door de omgeving. De Achterhoek is nog steeds mooi en leeg!   





Het zal dus voorlopig wel stil zijn op deze site. Dit schrijvelaartje (mooi woord van Dimitri Verhulst) trekt zich een tijdje terug. Zodra we weer (zoals de Belgen zo prachtig zeggen) "op trot zijn" meld ik me wel weer. Tot dan: blijf gezond.